Daržovių troškiniu įdaryti baklažanai

Tai ne tik skanus, egzotiškas, bet ir efektingas patiekalas. Dar reikėtų pridurti – vegetariškas. Taigi, ne viena priežastis jį išbandyti.

Reikės:
4 baklažanų,
2 svogūnų,
3 šaukštų kaparėlių,
200 ml konservuotų pomidorų be odelių,
5-7 vyšninių pomidorų,
2 šaukštų balzaminio acto,
arbatinio šaukštelio raudonėlio,
3-4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, pipirų,
saujelės susmulkintų kalendros lapelių,
aliejaus.

Kaip gaminti
* Baklažanus nuplaukite ir išskobkite. Minkštimą susmulkinkite, suberkite į keptuvę su 2-3 šaukštais įkaitinto aliejaus. Kepkite 10 min. ant smarkios ugnies pamaišydami.
* Suberkite prie baklažanų smulkiai supjaustytus svogūnus, raudonėlius, įpilkite dar šaukštą aliejaus, balzaminį actą ir pamaišydami kepkite 15 min. ant vidutinio karštumo ugnies.
*Sukratykite susmulkintus konservuotus pomidorus į keptuvę prie baklažanų, kaparėlius, užberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Pakepinkite apie 5 min.
* Iš keptuvės masę padalinkite į išskobtus baklažanus, užberkite sūriu ir sudėkite nuplautus perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kol sūris ištirps ir ims čirkšti.
* Patiekalą pabarstykite kalendra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis