Tešlai reikės:
2 kiaušinių trynių,
180 g miltų,
120 g sviesto,
50 g cukraus,
druskos.
Įdarui reikės:
0,5 kg rūgščių obuolių,
150 g abrikosų džemo,
80 g rudojo cukraus,
100 ml apelsinų sulčių,
50 g sviesto,
0,5 šaukšto cinamono,
šaukštelio citrinų sulčių.
Kaip gaminti
*Iš miltų, sukapoto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Suminkytą valandai padėkite į šaldytuvą.
* Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens lakštą. Jį įtieskite į šiek tiek mažesnio skersmens neaukštą kepimo indą. Prispauskite tešlą prie sienelių, dugną pabadykite šakute ir 20 min. dėkite į šaldytuvą.
* Obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis arba pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite plonais griežinėliais, pašlakstykite juos citrinų sultimis. Griežinėlius sudėkite ratais ant tešlos formoje. Ant griežinėlių sudėkite susmulkintą sviestą, apibarstykite cukrumi. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min.
* Abrikosų džemą puode užvirinkite su apelsinų sultimis. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., obuolių griežinėlius pabarstykite cinamonu ir apliekite abrikosų džemo ir apelsinų sulčių mišiniu. Kepkite dar 20–25 min.