Pyragas su obuoliais ir abrikosų džemu

Tai vienas iš paprasčiausių obuolių pyragų receptų. Skaniausias – karštas, su plakta grietinėle arba pieniniais vaniliniais ledais.

Tešlai reikės:
2 kiaušinių trynių,
180 g miltų,
120 g sviesto,
50 g cukraus,
druskos.

Įdarui reikės:
0,5 kg rūgščių obuolių,
150 g abrikosų džemo,
80 g rudojo cukraus,
100 ml apelsinų sulčių,
50 g sviesto,
0,5 šaukšto cinamono,
šaukštelio citrinų sulčių.

Kaip gaminti
*Iš miltų, sukapoto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Suminkytą valandai padėkite į šaldytuvą.

* Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens lakštą. Jį įtieskite į šiek tiek mažesnio skersmens neaukštą kepimo indą. Prispauskite tešlą prie sienelių, dugną pabadykite šakute ir 20 min. dėkite į šaldytuvą.

* Obuolius nulupkite, perpjaukite į 4 dalis arba pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite plonais griežinėliais, pašlakstykite juos citrinų sultimis. Griežinėlius sudėkite ratais ant tešlos formoje. Ant griežinėlių sudėkite susmulkintą sviestą, apibarstykite cukrumi. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min.

* Abrikosų džemą puode užvirinkite su apelsinų sultimis. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., obuolių griežinėlius pabarstykite cinamonu ir apliekite abrikosų džemo ir apelsinų sulčių mišiniu. Kepkite dar 20–25 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis