Keptais svogūnais ir sūriu įdaryti pievagrybiai

Šiam patiekalui paruošti reikės vos kelių komponentų. Puikus receptas, kai norisi ko nors įdomesnio savo kasdieniame meniu. Be to, jis gana greitai paruošiamas.

Reikės:
16 pievagrybių,
2 svogūnų,
šaukšto sviesto,
4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnio džiovinto čiobrelio,
2 šaukštų grietinėlės,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Pievagrybius nuvalykite. 10 kepurėlių atidėkite, o likusius susmulkinkite.
* Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir kepinkite su trupučiu aliejaus ir druska, iki taps gintariniai.
* Tada į keptuvę sumeskite susmulkintus pievagrybius, įdėkite sviestą, suberkite čiobrelius, pabarstykite pipirais ir kepinkite dar 10 min. Po to supilkite grietinėlę, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
* Šaukštu įdarą išdalinkite į paruoštas pievagrybių kepurėles. Jų šonus patepkite tirpintu sviestu arba aliejumi, ant viršaus užberkite kietojo sūrio ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 20-25 min., iki sūris ištirps, o pievagrybių sienelės ims truputį skrusti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis