Nevalgyti po šešių - populiariausias lieknėjimo būdas

Apklausa rodo, kad dažniausiai moterys svorį meta „dėl savęs", ir paprastai tam pasirenka seną kaip pasaulis metodą - nevalgyti po šešių valandų vakaro.

Kalbos apie dietas - vienos populiariausių tarp moterų. Bet kaip parodė kompanijos „Leovit Nutrio" atlikta apklausa, moterys daugiau mala liežuviu nei išties ko nors imasi svorio kontrolei.

Nors net 40 proc. visų apklaustųjų yra nepatenkintos savo svoriu, tik 12 proc. teigė besilaikančios dietos, ir tik kas penkta iš jų tai daro nuolat.

Kodėl lieknėjame?
Dažniausia prieažastis, kodėl moterys nori sulieknėti, buvo įvardijama taip: „kad patikčiau pati sau". Vis dėlto skirtingose amžiaus grupėse kiti motyvai atsikratyti viršsvorio buvo skirtingi:

* moterys iki 35 metų teigė, kad būti apkūnia nemadinga ir baiminosi prarasti priešingos lyties dėmesį;

* 35-45 metų moterys skundėsi, kad priaugus svorio sunkiau rasti tinkamų drabužių;

* 45-55 metų moterims svarbiausia buvo tai, kad viršsvoris kelia sveikatos problemų.

Motyvacija skyrėsi ir vertinant moterų KMI - kuo jų svoris buvo arčiau normalaus, tuo labiau  respondentės akcentavo prestižą, pasitikėjimą savimi, išvaizdos svarbą darant karjerą. Kuo labiau šis rodmuo tolo nuo vidutinio, tuo labiau buvo akcentuojamos sveikatos problemos.

Kaip lieknėjame?
Paprašytos išvardinti žinomiausius būdus kontroliuoti svorį, net 95 proc. pirmiausiai prisiminė „nevalgymą po šešių". 70 proc. patvirtino nuolat taikančios šį būdą, o 43 proc. tikino, kad jis yra vienas veiksmingiausių.

Kad lieknėti padeda piliulės ir kiti stebuklingi preparatai, minėjo 78 proc. respondenčių, bet išbandė tai tik 19 proc.

Daug balų pelnė ir aktyvi fizinė veikla - 26 proc. ją minėjo kaip geriausią ir saugiausią būdą kontroliuoti svorį.

Labiausiai moterys nepasitikėjo chirurginėmis operacijomis (39 proc.) ir badavimu (26 proc.)

Kuo tikime?
Labiausiai vertinama informacija sklindanti iš lūpų į lūpas. 77 proc. moterų pirmiausiai išbando tuos lieknėjimo būdus, apie kuriuos išgirdo iš savo pažįstamų. Net 33 proc. pripažino, kad būtent jie ir buvo patys veiksmingiausi. O štai specialistų rekomendacijas nurungė visagalis internetas - čia būdų sulieknėti ieško 54 proc. moterų, ir tik 32 proc.linkę įsiklausyti į gydytojų dietologų patarimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis