Geriausi 2012-ųjų „Moters“ receptai jums

Artėjant Kalėdoms žurnalas „Moteris“ išleido specialų kulinarinį leidinį „Moteris. Geriausi metų receptai“.

Žurnalas "Moteris"
„Norime visus receptus turėti viename leidinyje“, – taip žurnalo „Moteris“ skaitytojai įvertino žurnalistės Giedrės Barauskienės išbandomus ir fotografuojamus patiekalus.
Šiandien pildome ir kitą jūsų pageidavimą – sužinoti daugiau apie pačią kulinarinių straipsnių žurnale „Moteris“ bei portale www.moteris.lt autorę.

G.Barauskienė (A.Gintalaitės nuotr.)
G.Barauskienė (A.Gintalaitės nuotr.)
Žurnalas "Moteris"
Giedre, leidinyje daugiau nei šimtas receptų. Visus juos pati gaminai?
Dauguma jų išbandyti, išragauti net po kelis kartus. Vienus gaminti pasirinkau dėl įdomaus, kitus – dėl paprasto recepto. Treti suintrigavo ne tiek dėl recepto, kiek dėl patiekimo būdo. Dažniausiai pirmą kartą patiekalą gaminu pagal surastą receptą, vėliau mėgstu ką nors jame pakeisti. O kartais esu tiesiog priversta tai daryti, nes namuose yra daugiau mėgstančiųjų šeimininkauti. Tarkim, jeigu vakar lentynoje gulėjo maišelis riešutų, šiandien jo ten gal jau nebėra, ir aš dažniausiai tai sužinau įpusėjusi kepti pyragą...

Ne tik gamini, bet ir fotografuoji. Kuri iš šių veiklų patinka labiau?
Gaminti pradėjau vaikystėje, o fotografuoti – prieš keletą metų, kai įsigijau profesionalų fotoaparatą. Tai buvo neplanuotas, intuicijos nulemtas pirkinys. Po pirmųjų kadrų supratau, kad ji neapvylė. Labai patinka apipavidalinti, dekoruoti ir fotografuoti patiekalus. Šis pomėgis skatina tobulinti meninius ir kulinarinius gebėjimus. Klausiate, kas patinka labiau – gaminti ar fotografuoti? Iš tikrųjų labiausiai patinka valgyti... O jeigu rimtai, labiausiai džiugina pavykusi fotografija.

G.Barauskienės nuotr.
G.Barauskienės nuotr.
Žurnalas "Moteris"
Ar prisimeni pirmąjį savo paruoštą patiekalą?
Buvau septynerių ar aštuonerių, kai su metais jaunesne drauge iškepėme meduolinės tešlos grybukus, sudėjome į lėkštę ant taburetės koridoriuje – kad iš darbų grįžusios mamos aiktelėtų... Niekas tada mūsų pasiekimų fotoaparatu neužfiksavo, bet kaip toji draugė, dabar profesorė sociologė, sako, tai išliko mūsų prisiminimuose ir be fotografijų.

Ar virtuvėje pasitaiko nesėkmių?
Man didžiausia nesėkmė, kai patiekalo negiria šeimyna. Jie yra atviriausi ir patikimiausi vertintojai, nors mano nuomonė su jų ne visada sutampa...(juokiasi). O gal juos išlepinau?
Na bet vienas toks neginčytinas atvejis įvyko ne taip seniai. Vasarą mano mamos gimtadienio pietums ruošėme orkaitėje kepti viščiukų šlauneles. Nubėgau į daržą, priskyniau čiobrelių ir, kaip savo laidoje rodė šaunusis Oliveris, sukaišiojau prieskonius po odele, kad mėsa būtų aromatingesnė...
Dabar prisiminus juokinga, jog tądien puotavo tik mamos šuo, kuriam visai patiko karčios šlaunelės. Tokiu būdu sužinojau, jog lauke, saulėje, augančio čiobrelio skonis kur kas intensyvesnis, nei to, kuris išauginamas vazonėlyje šiltnamyje. Be to, kaip vėliau man šį atvejį pakomentavo profesionalus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, mėsai aromatizuoti būtų užtekę tik lapelių, būtent šakelės apkartino patiekalą.
Jums linkiu tik malonių akimirkų virtuvėje!

G.Barauskienės nuotr.
G.Barauskienės nuotr.
Žurnalas "Moteris"
Prašau, išvardykite penkis jūsų šeimos mėgstamiausius patiekalus.
Tas sąrašas nuolat keičiasi. Pastaruoju metu populiariausi:
* Marinuota višta su svarainiais. (Receptą rasite leidinyje „Moteris. Geriausi metų receptai“.)
* Ploni baklažanų griežinėliai, pamirkyti kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintame aliejuje.
* Gražgarsčių, saliero kotų, obuolių ir kedrinių pinijų (nebūtinai) salotos su trupučiu majonezo (nemėgstate pirktinio – gaminkite savo).
* Avokadų ledai. (Receptą rasite leidinyje „Moteris. Geriausi metų receptai“.)
* Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir mano mamos šaldytomis uogomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis