Savaitgalio meniu: lęšiai su daržovėmis ir obuolių pyragas

Kai norisi kažko tokio, bet ne mėsos ir ne žuvies, pabandykite išsivirti lęšių. Jie išverda labai greitai. Tad pirmiausi paruoškite daržoves jiems pagardinti. O obuolių pyragas lengvas kepti ir labai skanus, kol dar šiltas, pavyzdžiui, su balinta kava arba trupučiu pieninių vanilinių ledų. Visi pyragui kepti reikalingi komponentai – kasdieniai, todėl sunku atsispirti pagundai, kai nėra jokių kliūčių jį išsikepti.

Lęšiai su daržovėmis

Reikės:
stiklinės lęšių,
1 didelio arba 2 vidutinio dydžio svogūnų,
2 morkų,
½ šaukštelio sutrintų kuminų (nebūtinai),
2-3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
druskos.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies.
* Nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite morkas, suberkite prie svogūnų, padidinkite karštį, įdėkite sviestą, suberkite kuminų sėklas (arba savo mėgstamus prieskonius), užberkite druskos ir pamaišydami kepkite, kol daržovės ims šiek tiek skrusti.
* Lęšius išvirkite truputį pasūdytame vandenyje, nusunkite, suberkite į keptuvę prie daržovių, viską išmaišykite ir padalinkite į dvi lėkštes. Skanu užberti šviežių čiobrelių lapelių.

Kvapnus obuolių pyragas su cinamonu
Reikės:

500-600 g saldžiarūgščių obuolių,
2 šaukštelių cinamono,
1 šaukšto paprasto arba karamelinio cukraus,
150 g kambario temperatūros sviesto,
200 g cukraus,
1 citrinos plonai nutarkuotos citrinos žievelės,
2 kiaušinių,
200 ml pieno,
300 g miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, skilteles supjaustykite gabaliukais, suberkite į dubenį, sumaišykite su puse cukraus, cinamonu ir išmaišykite.
* Sviestą išplakite su likusiu cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius.
* Miltus ir kepimo miltelius įsijokite į sviesto ir kiaušinių masę. Įmaišykite pieną ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite.
* 2/3 tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, tada suberkite obuolių gabaliukus. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Užberkite karamelinį cukrų.
* Kepkite 175 laipsnių orkaitėje beveik valandą. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu – įsmeigtas ir ištrauktas iš pyrago jis gali būti drėgnas, bet neaplipęs tešla.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis