Kreminė pastarnokų sriuba

Kartais neragautų daržovių atsisakome, nes nežinome, ką iš jų ruošti. Šis receptas – pastarnokams paragauti. Jų griežinėliai labai skanūs apkepti įkaitintame aliejuje, bet įdomu išsivirti ir sriubos iš šių daržovių.

Reikės:
0,5-0,6 kg pastarnokų,
1 bulvės,
4 stiklinių vištienos sultinio,
120 g poro baltosios dalies,
2 šaukštų sviesto,
2 obuolių,
1 kriaušės,
druskos, pipirų,
trupučio kario,
grietinės arba grietinėlės sriubai pagardinti,
bazilikų lapelių sriubai dekoruoti.

Kaip gaminti
* Pastarnoko šaknis nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite nestorais griežinėliais.
* Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, skilteles supjaustykite mažais kubeliais.
* Bulvę nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
* Kriaušę nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite įkaitintame svieste. Tad išgriebkite į lėkštę.
* Porą supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir maišydami pakepinkite apie 5-6 min.
* Prie poro į keptuvę suberkite bulvės ir obuolių kubelius, pastarnoko griežinėlius. Kepinkite 5-7 min. tada supilkite sultinį. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki nesmarkios ir virkite, iki daržovės bus minkštos – apie 20-25 min.
* Kiek atvėsintą sriubą sutrinkite iki tyrės. Suberkite druską, pipirus, karį, įmaišykite grietinę arba grietinėlę ir vėl pakaitinkite. Jeigu sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio.
* Pilkite sriubą į lėkštes ir dekoruokite kepta kriauše, bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis