Seksualinė įtampa ir alkoholis - pavojingas vakarėlio kokteilis

Ateinate į Kalėdų vakarėlį darbe, tikėdamiesi įvertinimo už sunkų metų triūsą, o išeinate su atleidimo lapeliu? Būna ir taip.

Ir jūsų prastas darbas ar etatų mažinimas čia niekuo dėtas. Galite kaltinti tik savo hormonus. Portalo ashleymadison.com apklausa rodo, kad kas dešimtas britas po kalėdinio vakarėlio graužiasi nagus, nes linksma šventė jiems baigiasi ne itin linksmomis moralinėmis pagiriomis. Pasirodo, vienas iš dešimties darbuotojų  po kalėdinio vakarėlio sulaukia drausminių nuobaudų ar netgi atleidimo iš darbo. 

Priežastis paprasta - ištisus metus sunkiai triūsę darbuotojai švęsdami Kalėdas pernelyg atleidžia įtemptas vadžias ir per vieną vakarą pridaro daugiau kvailysčių nei per visus metus. 

Beveik pusė (46 proc.) britų prisipažino tokio vakarėlio metu flirtavę ar bučiavęsi su savo kolegomis ar netgi viršininku, o vienas iš trijų būdamas girtas yra pasimylėjęs su kolega.  64 proc. sakė, kad po to jautėsi darbe labai nejaukiai, bet nemažai tai užsimezgusių santykių baigėsi ir vedybomis.
Pasirodo, net 52 proc. moterų ir 44 proc. vyrų tarnybiniai romanai prasidėjo būtent per kalėdinius vakarėlius. 

Vis dėlto dauguma apklaustųjų teigė, kad esant kitoms aplinkybėms tikrai nebūtų to darę ir mielai atsuktų laikrodį atgal, kad galėtų ištrinti tą įvykį iš savo biografijos.

Portalo įkūrėjas Noelis Bidermanas sako, kad „tramdoma seksualinė įtampa tarp dviejų kolegų, sumaišyta su alkoholiu, neišvengiamai sukuria sprogstamąjį mišinį, kuris atveda prie  katastrofos." Ir jei slaptas pasimylėjimas su kolega gresia tik sąžinės graužatimi ir nejaukumu, tai sekso nuotykis su viršininku gali baigtis net ir atleidimu iš darbo.

Arba - labai retais atvejais - paaukštinimu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis