Moliūgų daugiaryžis su šalavijais

Vieni šį daugiaryžį gardina šalavijais, kiti – rozmarinais, petražolėmis. Išbandykite šį patiekalą, su kuriais žalumynais jums skaniau.

Reikės:
0,5 kg moliūgo be žievės ir sėklų,
250 g daugiaryžio ryžių,
2 šaukštų sviesto,
apie 10 cm poro baltosios dalies,
apie 120 ml sauso baltojo vyno,
1,2 l natūralaus daržovių sultinio,
2-3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,
šviežių šalavijų lapelių.
druskos, pipirų.

Kaip gaminti
* Porą supjaustykite nestorais griežinėliais ir suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies, iki porai apkeps – apie 5-6 min.
* Į keptuvę prie porų suberkite mažais kubeliais supjaustytus moliūgus. Kepkite pamaišydami dar apie 8-10 min.
* Prie daržovių į keptuvę suberkite ryžius, viską išmaišykite. Maišydami kepinkite apie 4 min.
* Supilkite į keptuvę prie ryžių ir daržovių vyną. Maišykite ir kaitinkite, iki skystis išgaruos. Tada po truputį vis įpilkite daržovių sultinio ir maišykite, iki jis išgaruos. Tada vėl įpilkite ir maišykite, kol skystis išgaruos. Taip darykite, kol ryžiai bus pakankamai minkšti, bet viduje dar šiek tiek kietoki.
* Tada suberkite sūrį, pipirus, druską ir gerai išmaišę padalinkite į lėkštes. Pagardinkite šviežiais šalavijų lapeliais – jei čia labai tinka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis