Kaip per 28 dienas gauti iš gyvenimo tai, ko trokštate

Pinigai, sveikata, meilė - visai nesvarbu, kokių dovanų trokštate iš gyvenimo, visa tai galite turėti pasitelkdami dėkingumo magiją.

Nuo šiol mums nebereikės stebuklingų sėkmę traukiančių talismanų, nuo nelaimių saugančių amuletų, burtininkų ir ekstrasensų, mylimojo plaukų sruogų ir šikšnosparnio kaulelių, parsineštų iš kapinių 13-tą dieną per pilnatį. Stebukladarė Rhonda Byrne knygoje „Magija" pateikia vieną, bet itin veiksmingą receptą pasiekti viską, ko trokštate.  Sako, kad teigiamiems pokyčiams pajusti pakaks  lygiai 4 savaičių. Šalin ironiją - gali būti, kad tai tikrai veikia.

Dėkokite už viską
Anot knygos autorės, tas stebuklingas raktelis, atrakinantis dvasinių ir materialių lobių skrynią, yra... dėkingumas. „Nuolat dėkodami net už mažiausius gyvenimo stebuklus, pamatysite, kad jie pamažu didėja. Tai, ko turėjote mažai, staiga užpildys didelę jūsų kasdienybės dalį. Pavyzdžiui, jei būdami neturtingi išmoksite nuoširdžiai dėkoti už kiekvieną litą, jūsų pajamos ims didėti nepaaiškinamu paslaptingu būdu, - rašoma knygoje. - Jei jausitės dėkingi už tai, kad šalia jūsų yra artimas žmogus, net ir prasti tarpusavio santykiai ims taisytis ir jūs pagaliau būsite laimingi būdami kartu.  Jei jausite dėkingumą už tai, jog turite darbą, kad ir koks jis būtų, kad ir kaip sunku būtų dirbti, reikalai ims keistis. Atsiras daugiau galimybių susirasti naują, geresnį ir įdomesnį darbą." Ir priešingai - kuo daugiau mąstysime apie sunkumus ir problemas, tuo labiau jų daugės.

Kaip tai daryti?
Gebėjimą dėkoti, pasirodo, reikia išsiugdyti. Turime tai paversti kasdieniu įpročiu, o ne dėkoti kada papuola ir kam papuola. Atsibudę ryte pamąstykite apie tai, už ką esate dėkingi. Taip pat elkitės ir atsigulę vakare. Prisiminkite, kas nutiko tą dieną ir kam turėtumėte padėkoti. Kiekvieną dieną pasistenkite atrasti bent 10 naujų dėkingumo vertų dalykų.  Iš pradžių gali atrodyti, kad tai neįveikiama užduotis, bet paskui net nepajusite, kaip šį skaičių peržengsite. Galite dėkoti už akis, dovanojančias jums regėjimą, ausis, padedančias girdėti; už burną jaučiančią skonį ir t.t. Galima padėkoti ne tik už tokias amžinas gamtos ir likimo dovanas, bet ir už mažesnius nuopelnus - kolegai už atidarytas duris, vairuotojui, praleidusiam jus iš šalutinio kelio, už laisvą vietą mašinų stovėjimo aikštelėje ir pan. 

Kaskart dėkodami laikykitės tokios schemos „Aš esu dėkingas už..., nes..." Ir taip po 10 naujų dalykų kiekvieną dieną. Po kiekvienos frazės tris kartus pakartokite: „ačiū, ačiū, ačiū".

Dėkokite už tai, kas jums svarbu
Aišku, mintis dėkoti už akis, gal ir nebloga, bet jei neturite bėdų su regėjimu, geriau savo dėkingumo nešvaistyti tokiems dalykams. Jei turite problemų su sveikata arba norite, kad ji išliktų tokia pat gera, kokia yra - tada jau nepamirškite padėkoti visoms kūno dalims, ir ypač toms, kurios jums kelia rūpesčių.

Jei norite geresnių santykių su kokiu nors žmogumi, kasdien raskite galimybių padėkoti jam bent kelis kartus - galima už konkrečias paslaugas, bet galima tiesiog už buvimą kartu. Jei jo šalia nėra, nešiokitės jo nuotrauką ir kasdien žiūrėdami į ją pasakykite bent tris kartus, ištardami to žmogaus vardą, pvz.: „Ačiū tau, Jonai"

Jei norite turėti daugiau pinigų, susiraskite 10 litų banknotą ir priklijuokite prie jo tokį užrašą „Dėkoju už visus nuo pat gimimo gautus ir uždirbtus pinigus". Nešiokitės tą banknotą piniginėje. Bent porą kartų per dieną palaikykite jį delne. Perskaitykite užrašą. Ištarkite tris kartus „ačiū". Vos tik šis banknotas pradės jums nešti daugiau pajamų (laimėsite loterijoje, gausite palikimą ar sulauksite atlyginimo pakėlimo), nevertinkite to kaip atsitiktinumo ar savaime suprantamo dalyko - už visa tai būtinai padėkokite, ir jūsų turtas augs kaip ant mielių.

Panašiu principu turėtumėte elgtis ir su kitomis gyvenimo sritimis - darbu, santykiais, talentais ir t.t. Aukščiausias pilotažas - išmokti dėkoti ne tik už malones, bet ir už nesėkmes bei klaidas. Gavote baudą už greičio viršijimą? Padėkokite pareigūnams, kad moko jus saugiai vairuoti ir gelbsti jūsų gyvybę. Jus paliko mylimasis? Padėkokite, kad jis išmokė jus stiprybės. Išmetė iš darbo? Padėkokite už atsivėrusias naujas galimybes atrasti naujus savo talentus ir gabumus. Atminkite, kad pralaimėjimai yra žmogui naudingesni už pergales, nes tik pralaimėjimai mus kažko išmoko ir padeda mus tobulėti. Todėl dėkokite likimui, kad siųsdamas jums nesėkmes suteikia naudingų gyvenimo pamokų ir padeda augti dvasiškai.

Pakeiskite save, ir pasaulis pasikeis
Net jei netikite magija, ir šie pratimai jums jokios apčiuopiamos naudos neduos, per tas 28 dienas jūs pasikeisite pats -  iš gyvenimu nepatenkinto niurzgos virsite laimingu, dėkingu ir geranorišku žmogumi. Kaip dainuojama vienoje dainoje: „Pakeisk žmogų, kurį matai veidrodyje ir pasaulis aplink tave pasikeis." Tai jau ne magija, o natūralus psichologinis dėsnis. Juk laimės jausmas mažai tepriklauso nuo to, ką turime ar ko neturime, jį lemia požiūris. Būtent jį jūs ir pakeiskite per tas 4 savaites - pradėję dėkoti, jūs pagaliau suprasite, kiek daug iš tiesų visko turite ir išmoksite tuo džiaugtis.

Daugiau magiškų pratimų kiekvienam gyvenimo atvejui ieškokite Rhondos Byrne knygoje „Magija" (leidykla „Alma littera")

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis