Anties šlaunelės su raudonaisiais kopūstais

Skaniai pavalgyti ir nepersivalgyti – laikykitės tokio priesako per šventes. Geriau mažiau, bet įdomiau paruoštų, rečiau valgomų patiekalų.

Reikės:
maždaug 1 kg raudonojo kopūsto,
2 raudonųjų svogūnų,
150 ml porto (vyno),
25 g sviesto,
cinamono lazdelės,
apelsino sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės,
valgomojo šaukšto raudonojo vyno acto,
druskos, pipirų,
½ šaukštelio cinamono,
½ šaukštelio imbiero,
5-6 anties šlaunelių,
2-3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
2 stiklinių natūralių obuolių (geriau rūgštesnių) sulčių.

Kaip gaminti
* Šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir pamerkite į obuolių sultis. Uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį.
* Kopūstą susmulkinkite plonais šiaudeliais.
* Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, suberkite į didelėje keptuvėje storu dugnų įkaitintą sviestą ir maždaug 5-7 min. kepinkite. Tada suberkite apelsino žievelę, įdėkite cinamono lazdelę. Po minutės dviejų, suberkite kopūstus, užpilkite apelsino sultis, portą, actą, 150 ml vandens ir išmaišykite. Kai užvirs, karštį sumažinkite iki troškinkite apie 45-60 min. Baigiant troškinti įberkite druskos pagal skonį ir išmaišykite.
* Šlauneles išgriebkite iš sulčių, sudėkite į kepimo indą, apliekite aliejumi, užberkite druskos, pipirų, cinamono, imbiero miltelių ir kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje. Kartas nuo karto šlauneles užpliekite ištirpintu sviestu, palaistykite skysčiu iš kepimo indo. Kepkite apie 40-45 min.

P. S. Likus kepti 15 min., į indą prie šlaunelių galima įdėti obuolių – prieš tai išimkite iš jų sėklalizdžius, o įdėtus kepti apliekite skysčiu iš kepimo indo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis