Lašišos pyragas su brokoliais

Švelnaus skonio pyragas su lašišos ir brokolių įdaru – kitoks būdas paruošti šią žuvį. Jeigu nemėgstate brokolių, pakeiksite juos svieste pakepintais porais.

Tešlai:
125 g sviesto
125 g varškės
200 ml miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai vandens
druskos

Įdarui reikės:
1 brokolio,
3 kiaušinių,
300 ml neriebios grietinės,
300 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
žiupsnelio juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
šaukšto džiovintų krapų.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su varške. Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vandenį ir išminkykite tešlą. Ja išklokite 26–28 cm skersmens formos dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą 30 min.
* Brokolį supjaustykite šakelėmis, nuplikykite verdančiu vandeniu ir pavirkite 5 min pasūdytame vandenyje, nukoškite. Kiaušinius išplakite, sudėkite grietinę, įmaišykite žuvies gabaliukus. Suberkite tarkuotą sūrį, brokolio gabaliukus, krapus, pagardinkite druska, pipirais. Išmaišykite.
* Įdarą supilkite ant tešlos skardoje ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis