Savaitgalio meniu: mėsos troškinys su daržovėmis ir obuoliai su karamele

Šį savaitgalį – daug daržovių ir vaisių. Ryškios spalvos žadina apetitą, pakelia nuotaiką. Banali tiesa, bet veikia. Juk skaniai pavalgius, visuomet nuotaika gerėja.

Troškinys su mėsos kukuliais ir daržovėmis

Reikės:
0,5 kg maltos kiaulienos,
2 nedidelių morkų,
svogūno,
kiaušinio,
šaukšto majonezo,
trupučio maltų kvapiųjų pipirų,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
stiklinės maltų džiūvėsėlių,
2 stiklinių aliejaus,
2, 3 saldžiųjų paprikų,
stiklinės juodųjų alyvuogių,
druskos
300 g moliūgo (be žievės ir sėklų),
10–15 vyšninių pomidorų (tinka ir dideli),
šaukšto sviesto,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
stiklinės daržovių sultinio.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną, nuskustą, nuplautą ir sutarkuotą morką gerai apkepinkite su trupučiu aliejaus ir druskos.
* Maltą mėsą išmaišykite su kiaušiniu, majonezu, apkepintomis daržovėmis, kvapiaisiais pipirais, 2 šaukštais maltų džiūvėsėlių, žiupsniu druskos. Šaltame vandenyje sudrėkintais delnais formuokite kukulius, juos apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir virkite įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies. Išgriebkite ant popierinio rankšluosčio.
* Pomidorus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į skardą pabarstytomis pusėmis į viršų ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min.
* Paprikas nuplaukite ir susmulkinkite, moliūgą supjaustykite kubeliais. Viską suberkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir ant smarkios ugnies pakepinkite apie 7–10 min.
* Į troškinti skirtą indą sudėkite mėsos kukuliukus, pakepintą moliūgą, papriką, pomidorus ir alyvuoges, supilkite šiltą daržovių sultinį su jame ištirpusiu sviestu, pabarstykite druska, pipirais, uždenkite ir pašaukite į 180–200 °C orkaitę 20 min.
* Paruoštą patiekalą pabarstykite šviežiais žalumynais.

Karameliniai obuoliai

Reikės:
15-20 saldžiarūgščių obuolių,
140 ml grietinėlės,
50 g sviesto,
250 g cukraus,
4 šaukštų vandens,
3-4 šaukštų sutrupintų riešutų (skaniausia – pistacijų).

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Į storu dugnu puodą arba keptuvę suberkite cukrų, supilkite vandenį ir maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, iki cukrus ištirps. Tada karštį padidinkite ir kaitinkite apie 5-6 min., sirupas ims burbuliuoti. Nuolat maišykite.
* Nukelkite indą nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir sviestą. Dar keletą minučių pakaitinkite ant nesmarkios ugnies, tada viryklę išjunkite ir palikite karamelę kiek atvėsti.
* Šaukštu karamelę pilkite ant nuplautų, nusausintų obuolių ir, kol ji nesustingo, užberkite riešutų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis