K.Moss - modelis, nutiesęs tiltą tarp aukštosios ir gatvės mados

Kate – viena ryškiausių mūsų kartos manekenių, unikalaus grožio ir rafinuotumo duetas. Arba kaip kartą pasakė garsus mados fotografas Mario Testino: „Ji gali įkūnyti, ką tik panorėsi“. Tai neabejotinas Kate pranašumas, ji - modernaus mados pasaulio chameleonas.

Pasiekusi svaiginamų karjeros aukštumų, prieš kurį laiką K.Moss išleido pirmąją knygą, kurioje - jos atrinkti kadrai. Nuo nerangios paauglės iki nimfos viliokės.

Kate modelių agentė Sarah Doukas pastebėjo 1988 m. John F. Kennedy oro uoste (Niujorke). S.Doukas tikėjo Kate galimybėmis nuo pat pradžių, tačiau kiti dvejojo, ar merginai gali sektis. Tuo metu mados pasaulį valdė glamazonės: Cindy Crowford, Linda Evangelista ir Naomi Campbell. Šiam trio Kate buvo per trapi, per išskirtinė ir per tikra.

Reuters/Scanpix

Tačiau 1990 m. įvyko perversmas: po Corrine Day kadrų K.Moss tapo trokštama figūra mados pasaulyje. Jos fotografijos papuošė žurnalą „The Face“, o netrukus mergina pasirašė kontraktą su mados namais „Calvin Klein“. Tačiau, nors ir lydimai pavydėtinos sėkmės, Kate stigo pasitikėjimo savimi.

Fotografas M.Testino pasakoja apie pirmą susitikimą su K.Moss: „Likau sužavėtas, kai pamačiau Kate „Galliano“ užkulisiuose. Ji žvelgė su ašaromis akyse – liūdėjo, kad jai skirtas demonstruoti tik vienas ansamblis.“ Kad ji pralinksmėtų, Mario mestelėjo taiklią mintį: „Būkime realistai, priimk tai kaip komplimentą. Gyvenime ir mados pasaulyje egzistuoja paprasti, masiniai dalykai ir aukštesnio lygmens, pavyzdžiui, tualetinis vanduo ir tikri kvepalai. Vieni greitai išgaruoja, pranyksta amžiams, kitų pakanka vos lašelio, kad sodrus aromatas išsilaikytų visą dieną. Tu – tai prabangūs kvepalai, taigi baik verkšlenti, šis šou - tik tavo karjeros pradžia.“

Mario Testino ir Kate Moss
Mario Testino ir Kate Moss
Sipa Press/Scanpix

Sakydamas šiuos žodžius, M.Testino dar nežinojo, koks jis teisus. Jau daugiau kaip 20 metų Kate fotografuojasi garsiausiems mados namams, demonstruoja ryškiausių dizainerių kolekcijas, nuo „Chanel“ iki „Versace“. Ji tapo kūrėjų mūza, pozavo skulptoriui Marcui Quinnui ir tapytojui Lucianui Freudui, net dainavo su grupe „Primal Scream“.

Britų muziejaus ekspozicijoje - supermanekenę Kate Moss vaizduojanti auksinė statula „Sirena“. 50 kg sverianti, iš gryno aukso pagaminta statula yra didžiausias šio tauriojo metalo gaminys nuo Senovės Egipto laikų. JOs autorius - skulptorius Marcas Quinna
Britų muziejaus ekspozicijoje - supermanekenę Kate Moss vaizduojanti auksinė statula „Sirena“. 50 kg sverianti, iš gryno aukso pagaminta statula yra didžiausias šio tauriojo metalo gaminys nuo Senovės Egipto laikų. JOs autorius - skulptorius Marcas Quinnas.
AFP/Scanpix

Bet Kate – ne tik spindinčio mados pasaulio atstovė, ji madingais pavertė paprastutėlius siaurus džinsus, į kitą lygmenį pastūmėjo liemenes, sukūrė drabužių liniją greitosios mados tinklui „Topshop“, prie prekybos centro privertė nusidriekti milžiniškas eiles.

Kate Moss
Kate Moss
Scanpix

Su Kate dirbusi makiažo meistrė Charlotte Tilbury savaitraščiui „Net-a-Porter“ teigia buvusi užburta K.Moss grožio, stiliaus pojūčio ir profesionalumo. „Jos veidas – tai svajonių drobė bet kuriam makiažo meistrui. Kate turi išraiškingus skruostikaulius, hipnotizuojančias migdolo formos akis, jos universalumas nenusakomas.“

Kate Moss
Kate Moss
AP/Scanpix

Kate Moss, kaip ir Mona Liza, yra žinoma, bet nepažinta. Manekenės nesupainiosi su niekuo kitu, nesvarbu, ar ji įkūnytų vakarėlių liūtę, ar romantišką nuotaką, ar atsidavusią žmoną, ar laisvamanę paauglę. Kate yra garsiausias modelis, nutiesęs tiltą tarp aukštosios ir gatvės mados, ji nepakartojama ir vienintelė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis