Šokoladiniai keksiukai su uogomis

Labai puošnūs, net ir šventinį stalą galintys papuošti desertai. Ir, žinoma, skanūs – tikra smaližių svajonė.

Tešlai reikės:
200 g juodojo šokolado,
200 g sviesto,
200g rudojo cukraus,
4 kiaušinių,
4 trynių,
200 g miltų.

Papuošimui reikės:
2 kiaušinių baltymų,
4 šaukštų miltinio cukraus,
½ arbatinio šaukštelio citrinų sulčių,
aviečių ar kitų uogų ir mėtų lapelių.

Kaip gaminti
* Kiaušinius labai gerai nuplaukite. Keturių kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų (dviejų baltymų reikės glaistui, likusius du padėkite į šaldytuvą kitiems kulinariniams sumanymams). Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį.
* Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę.
* Pripilkite formeles tešlos, užpildykite maždaug po 2/3 kiekvienos formelės, kad kepdami keksiukai turėtų vietos kilti.
* Kepkite apie 25 min. 200 laipsnių orkaitėje. Ištrauktus iš orkaitės keksiukus atvėsinkite ir išimkite iš formelių.
* Baltymus glaistui su miltiniu cukrumi ir citrinų sultimis labai gerai išplakite ir šauktu padalinkite ant keksiukų. Uogas sutupdykite ant glaisto, uždėkite mėtų lapelius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis