Paragavę šio patiekalo su pekorinu, išbandykite ir su kitokiais sūriais, pavyzdžiui, parmezanu ir trupučiu mocarelos. Įberkite keletą kaparėlių, cukinijos kubelių. Ančiuviai šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio – jų niekuo nekeiskite.
Reikės:
6 saldžiųjų paprikų,
200 g pekorino sūrio,
20 juodųjų alyvuogių,
6 ančiuvių filė,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
žiupsnio raudonėlio,
druskos.
* Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas. Paruoštų „geldelių“ vidų įtrinkite alyvuogių aliejaus, raudonėlio ir druskos mišiniu (druskos nepadauginkite).
* Ančiuvius susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite.
* Į paprikų „geldeles“ padalinkite alyvuoges, ančiuvius, sūrį. Jeigu reikia, užberkite dar raudonėlio, druskos. Pašlakstykite trupučiu aliejaus.
* Kepkite apie 20 min. 180-200 laipsnių orkaitėje.
Trapūs sausainiai su spanguolėmis
Sausainius formuokite nebūtinai apvalius. Kokią formelę turite, tokią ir naudokite, pavyzdžiui, tiks ir maža stiklinaitė. O vietoj spanguolių galite berti bruknių.
Reikės:
250 g sviesto,
stiklinės cukraus,
4 trynių,
žiupsnio druskos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
0,5 kg miltų, arba tiek, kad suminkytumėte tešlą,
saujelės spanguolių.
Glaistui reikės:
150 g miltelinio cukraus,
2 šaukštų drungno vandens,
2 šaukštų citrinos sulčių.
* Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
* Į sviestą po vieną įmaišykite trynius.
* Suberkite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Padėkite ją 2 val. į šaldytuvą. Tada kočiokite, formuokite sausainius. Nedarykite labai plonų, kad nesubyrėtų. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
* Glaistui išmaišykite visus komponentus ir šaukšteliu apliekite atvėsusius sausainius.
* Kol glaistas ant sausainių nesustingęs, „patupdykite“ ant jų uogas.