Virtiniams reikės:
1 kg bulvių (maždaug 5 didelės bulvės),
2 kiaušinių baltymų,
300 g miltų,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
žiupsnio druskos.
Pagardui reikės:
100 g rūkytos žuvies,
šaukšto sviesto,
šaukšto grietinėlės,
trupučio petražolės.
Kaip gaminti
* Bulves nuplaukite ir neskustas išvirkite. Vidutinio dydžio bulvės virs 20-25 min., didelės 35-40 min. Išvirtas nusunkite, puodą palaikykite virš viryklės, kad bulvės apdžiūtų. Atvėsinkite jas ir nulupkite odelę.
* Sutrinkite bulves iki vientisos masės. Įberkite druską, įmaišykite išplaktą kiaušinio trynį bei aliejų.
* Suberkite ant bulvių masės miltus ir išmaišykite. Tešlą ant miltuoto stalo minkykite tik tiek, kad suliptų. Jeigu minkysite ilgiau, virtiniai bus kietesni, nepurūs.
* Ant miltuoto stalo suformuokite 2 cm storio virveles ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.
* Jeigu norite, kiekvieną gabaliuką prilaikydami smiliumi ir nykščiu spustelėkite per šakutės vidinę pusę – kad susiformuotų grioveliai ir virtinis įgytų kitokią – panašią į vamzdelio formą.
* Virkite dideliame puode. Suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir, kai tiek jie išplauks į paviršių, išgriebkite.
* Pagardui keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame 2-3 min. pakepinkite žuvį, suberkite grietinėlę. Įmaišykite sukapotas petražoles ir supilkite ant virtinių.
P.S. Paprasčiausias pagardas šiems bulvių virtiniams – truputis tarkuoto parmezano.