Išsirinkite tinkamiausią veido pagrindą

Veido pagrindas vadinamas svarbiausia grožio kūrimo priemone, nes tai pamatas, ant kurio laikosi veido formavimo menas. Garsus vizažistas Robertas Džonsas pasakoja apie veido pagrindo rūšis - išsirinkite tinkamiausią jūsų odai.

Kad ir kokios rūšies veido pagrindą pasirinktumėte, svarbiausia, kad jis atitiktų natūralų jūsų odos atspalvį. Pagrindas turi būti kokybiškas, toks bus patvaresnis, švaresnis, žinoma ir nepigus, tačiau investuoti verta.

Skystas
Šį veido pagrindą merginos ir moterys naudoja dažniausiai, tai universali priemonė,inkanti beveik visiems odos tipams. Vienas iš jo privalumų – galite reguliuoti odos maskavimo intensyvumą, taip pat jį patogu naudoti. Jei ieškote stipresnio maskavimo, skystą veido pagrindą keiskite į kreminį.

Makiažo pagrindas „Facefinity All Day Flawless 3 in 1“ („Max Factor“)
Makiažo pagrindas „Facefinity All Day Flawless 3 in 1“ („Max Factor“)
Gamintojo nuotr.

Kreminis
Toks pagrindas yra tirštos konsistencijos, tad odos trūkumus užmaskuos kokybiškai, stipriai. Norint sumažinti maskavimo intensyvumą šį pagrindą reikėtų tepti drėgna kempinėle. Kreminis pagrindas gerai apsaugo odą ir tinka įvairiems jos tipams. Vis dėlto, jei jūsų veido oda sausa, linkusi pleiskanoti, naudokite kompaktinį pagrindą.

Kremas „Age Defense BB Cream SPF 30“ („Clinique“)
Kremas „Age Defense BB Cream SPF 30“ („Clinique“)
Gamintojo nuotr.

Kompaktinis
Tai veido pagrindas, kuris paslėps ne tik odos trūkumus ar nelygumus, bet ir raudonį. Jis ypač tinka normaliam ir sausam odos tipams. Ši priemonė skirta sukurti stipriai maskuotei, taigi gali veidui suteikti sunkumo įspūdį.

Shutterstock nuotr.

Kreminė pudra
Šis veido pagrindas tinka toms, kurios ieško greito poveikio. Kreminė pudra dėl savo konsistencijos lengvai tepama, džiūdama ji sausėja, dėl to priemonė ypač tinka turinčioms riebią odą.

Kompaktinė pudra
Tai presuota pudra, kuria sukursite tiek permatomą, tiek vidutinio stiprumo maskuotę. Toks pagrindas dėl lengvumo, mažo riebalų kiekio tinka jaunai odai, jis neužkemša porų. Vizažo meistras R. Džonsonas pataria perregimos maskuotės kūrimui naudoti teptuką, o tankesnės – drėgną kempinėlę. 

Kompaktinė pudra „Candlelight Glow Highlighting Powder Duo“ („Too Faced“)
Kompaktinė pudra „Candlelight Glow Highlighting Powder Duo“ („Too Faced“)
Gamintojo nuotr.

Mineralizuota pudra
Ši pudra yra biri, prisotinta vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios aprūpina odą. Ją taip pat reikėtų tepti teptuku arba kempinėle. Mineralizuota pudra veikia stipriau nei kompaktinė, tokia sukursite vidutinę arba visišką maskuotę.

Toninis drėkiklis
Tai lengviausias veido pagrindas. Toninis drėkiklis yra drėkinamoji priemonė, turinti tam tikrą atspalvį. Ji šiek tiek maskuoja odos nelygumus, suvienodina toną. Savo knygoje „Grožio pamokos. Profesionalo paslaptys“ R.Džonsas mini, kad toks spalvą suteikiantis drėkiklis ypač tinka vasarai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis