7 pratimai norintiems išmokti į gyvenimą žvelgti pozityviai

Galbūt atlikdamos šiuos pratimus ir neįgysite žvaigždėms būdingos charizmos, tačiau padidėjusią aplinkinių trauką tikrai pajusite. Svarbiausia: dirbkite su savimi sistemingai, diena iš dienos. Ir šiandiena yra puikus metas tai pradėti.

1. Aš save myliu.
Ar sugebate save priimti tokią, kokia esate - su visais trūkumais ir minusais? Ar esate pasirengusi pripažinti jų (kaip ir stiprių pusių) egzistavimą? Jei į visus tris klausimus atsakėte „ne“, nesate tokia vienintelė. Daug žmonių baiminasi tai pripažinti, bijodami prarasti savo įvaizdį, savo susikurtąjį „aš“...
Pratimas „Žvilgsnis iš šono“: popieriaus lape nubrėžkite vertikalią liniją ir vienoje pusėje surašykite savo stipriąsias puse, kitoje – silpnąsias. Su stipriosiomis savybėmis viskas aišku – tai jūsų įkvėpimo šaltinis, iš kur semiatės stiprybės, pasitikėjimo savimi, kai kas nors gyvenime ima nesisekti. Kalbant apie kitą stulpelį – įsivaizduokite, kad šis sąrašas atsiduria svetimo žmogaus rankose. Pasistenkite žvilgterėti į šiuos punktus lyg iš šono. Paanalizuokite, ar tikrai tie minusai tokie jau dideli, kaip jums atrodė? O galbūt tai net jūsų slaptosios galimybės? Gal net paaiškės, kad čia slypi jūsų stiprybė. Neužmirškite šito sau priminti ir likite savimi.

2. Tu – puikus, aš – puiki.
Kitas žingsnis: prisimename, kad ne tik jūs, bet ir aplink jus esantieji yra nuostabūs žmonės.
Pratimas „Nusiteikimas geriausiam“. Kad būtų lengviau bendrauti su kitais žmonėmis, prieš pradėdami kalbėti, pagalvokite, kokiomis geromis savybėmis apdovanotas jūsų pašnekovas. Tada mintyse sau pasakykite, kad jūsų pokalbis neabejotinai bus šiltas, draugiškas ir konstruktyvus. Ir tik po to imkite kalbėti. Tokiu būdu jūsų kūno kalba neprieštaraus jūsų žodžiams (o taip dažnai nutinka, kai mes bendraujame su žmonėmis, kuriuos ne itin mėgstame).

3. Žodžio magija.
Mąstykite pozityviai, mintyse vis priminkite tai sau, ir tikrinkite, kaip reiškiate mintis. Atminkite, kad pasąmonė nepriima žodelio „ne“. Pasvarstykite patys: kai sakote, jog jums kažko nereikia ar kažko nenorite, visa tai nė žingsniu jūsų nepriartina prie to, ko jums iš tiesų reikia.
Pratimas „Modulio kaita“: įpraskite vietoj „aš privalau“ sakyti „aš noriu padaryti...“.

4. Įvaizdis – viskas.
Rūbai, šukuosena, makiažas – visa tai atlieka didelį vaidmenį moterų gyvenime. Tačiau šįkart kalbėsime ne apie madingas tendencijas, o apie dvasinį komfortą. Jūs, apsirengusi ir pasidažiusi, turite jaustis maksimaliai gerai ir užtikrinta savimi.
Pratimas „Mylimiausi rūbai“. Greičiausiai turie drabužių, kuriuos dėvėdama gerai jaučiatės. Apgalvokite ir susimodeliuokite keletą drabužių komplektų, kurie jums kelia nuotaiką, pasitikėjimą savimi.
Be to – šypsokitės! Šypsena yra magiška, nes turi atgalinį ryšį – kai imame šypsotis, mūsų nuotaika automatiškai pakyla.

5. Pradėkite nuo savęs.
Visiems laikams iš savo žodyno išbraukite frazę „aš noriu, kad jis pasikeistų, taptų kitoks“ - tikrai ne jūsų valioje keisti kitus žmones. Jei norite kažką keisti, keiskite – tik pradėkitye nuo savęs!
Pratimas „Perspektyvos“ reikalingas pakeisti jūsų vidinį nusiteikimą. Patikėkite – tada ir aplink jus viskas ims keistis, nes kis jūsų požiūris į aplinkinius. Dažnai pagalvokite, ką galiausiai norite pasiekti. Kuo daugiau detalių apgalvosite, tuo geriau.

6. Optimizmo dozė.
Paprastai optimistai patinka kitiems žmonėms (lyginant su pesimistais jie ir nesėkmes, ir likimo smūgius lengviau įveikia, gyvena ilgiau, yra stipresnės sveikatos). Jūsų optimizmo lygį veikia trys faktoriai: iš tėvų gautas požiūris į gyvenimą, natūralios gyvenimo sukurtos aplinkybės ir... asmeninės nuostatos – noras arba nenoras matyti gyvenimą rožine spalva. Mažų mažiausiai vieną punktą iš šių trijų mes galime koreguoti.
Pratimas „Gyvenimo pamokos“: prisiminkite gyvenimo momentus, kai jums atrodė, jog viskas yra labai labai blogai, o paskui paaiškėjo, kad būtent ta sunki situacija tapo atspirties tašku keičiant gyvenimą. Jei tokių pavyzdžių nėra daug, kreipkitės pagalbos į artimuosius ir paprašykite pasidalyti patirtimi.

7. Gana įvertinimų!
Kažkada mūsų pirmykštės gentys, norėdamos išgyventi, akimirksiniu turėdavo įvertinti – situacija yra pavojinga ar ne. Sprendimą reikėdavo priimti greitai, ilgai nesvarstant. Ar jūsų situacija tokia pati? Kažin...
Pratimas „Įdomu“: neskubėkite visų gyvenimo įvykių vertinti dviem būdais: „gerai“ arba „blogai“. Prie šių pridėkite dar vieną vertinimo kriterijų - „įdomu“. Ir jį naudokite kuo dažniau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis