Maltos mėsos ir bulvių apkepas

Ne tik mėsos ir bulvių, bet dar ir saliero. Mėsą rinkitės, kuri jums skani. Jeigu yra galimybė, malkite ją namuose. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Reikės:
0,5 kg maltos liesos kiaulienos,
2 riekelių piene išmirkyto batono,
2 kiaušinių,
žiupsnio raudonėlio,
4-5 bulvių,
300-400 g saliero šaknies,
1 morkos,
1 svogūno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto.

Kaip gaminti
* Salierą, morkas ir bulves nuskuskite.
* Salierą sutarkuokite ir pabarstytą druska apkepinkite įkaitintame aliejuje, tada išgriebkite į lėkštę. * Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite, sugrūskite kartu su pakepinta saliero šaknimi. Įmaišykite kiaušinį.
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustytą pakepinkite įkaitintame aliejuje, iki taps gintariniai.
* Morką smulkiai sutarkuokite įmaišykite į maltą mėsą. Užberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, įmaišykite sutrintas piene išmirkyto batono riekeles, pakepintus svogūnus, raudonėlį. Viską gerai išmaišykite ir sukratykite į kepimo indą. Šaukštu išlyginkite paviršių.
* Ant maltos mėsos sukrėskite bulvių ir saliero masę. Šaukštu išlyginkite paviršių, ant viršaus uždėkite susmulkinto sviesto gabaliukus.
* Kepkite 160-180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Jeigu paviršius ims skrusti per anksti, kepimo indą uždenkite folija.
* Patiekite su žalumynais, šviežiomis daržovėmis, virtais žaliaisiais žirneliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis