Ar sutariate su pačiu savimi? Testas

Pateikiame klausimus, kurie padės išsiaiškinti, ar sutariate su pačiu savimi, ar Jūsų nekankina emocinės ir dvasinės tuštumos jausmas. Gerai apgalvokite kiekvieną teiginį.

Kaip jis apibūdina Jūsų jausmus:

Labai dažnai - skirkite sau 0 balų;
Dažnai - skirkite 4 balus;
Kartais - skirkite 8 balus;
Retai arba niekada - skirkite 10 balų.

1. Man sunku būti vienam ir nieko neveikti. Aš būtinai turiu įjungti radiją ar televizorių, būti su kuo nors kartu arba kažkuo užsiimti.

2. Aš neturiu aiškaus tikslo gyvenime ir jaučiu, kad apskritai nežinau, ką veikiu šioje žemėje.

3. Aš nesu tikras, kokios mano pagrindinės vertybės bei įsitikinimai, ir ne visada žinau, kas yra gerai ir kas blogai.

4. Aš niekada savęs nepamaloninu mėgiamu valgiu, kelione, puošniu drabužiu ir pan. Aš darau tai tik dėl kitų.

5. Aš jaučiuosi nepatogiai, galvodamas arba kalbėdamas apie tai, kas man yra gyvenimo prasmė, mirtis, religija, mano vaikystė ir pan.

6. Aš mėgstu prognozuoti ir kontroliuoti situacijas. Netikėti pasikeitimai man sukelia paniką.

7. Aš nuolat lyginu save ir savo gyvenimą su kitų žmonių laime ir pasiekimu. Yra daugybė žmonių, su kuriais aš norėčiau pasikeisti vietomis.

8. Geriausiai jaučiuosi, kai mano laikas suplanuotas, o veiksmai numatyti iš anksto. Teikiu pirmenybe struktūrai, o ne spontaniškumui.

9. Man labai sunku priimti kitų dovanas ir komplimentus, pagirti save už gerai atliktą darbą arba pasitikėti tuo, kad kiti mane iš tiesų myli.

10. Netgi tada, kai esu mylimas ir su manimi atsitinka daug malonių dalykų, man sunku tuo patikėti ir tai priimti.

Dabar suskaičiuokite balus.

80-100 balų
Sveikiname! Jūs puikiai sutariate su pačiu savimi. Sugebate džiaugtis tiek savo vidiniu, tiek išoriniu pasauliu. Puikiai žinote, kas Jūs esate ir koks Jūsų gyvenimo tikslas, ir galėtumėte duoti daug meilės bei pilnatvės kito žmogaus gyvenimui.

60-79 balai
Jūsų dvasinis ir emocinis gyvenimas nėra blogas, tačiau galėtų būti kur kas geresnis. Jūs padarėte didelę pažangą kai kuriose srityse, tačiau Jums dar reikia tobulėti, kad galėtumėte gyventi santarvėje su pačiu savimi. Būkite nuolaidesnis ir leiskite sau tiesiog būti tokiam, koks esate. Stenkitės labiau pasitikėti ir mažiau kontroliuoti. Tik nepražiopsokite savo "didžiosios meilės", tikėdamasis, kad partneris mylės Jus labiau, negu mylite pats save.

40-59 balai
Dėmesio! Jūs gyvenate didelėje emocinėje ir dvasinėje tuštumoje. Tai trukdo Jums bendrauti su kitais žmonėmis ir užmegzti ilgalaikius santykius. Jūs per daug dėmesio skyrėte savo išorei. Dabar atėjo laikas atsigręžti į save patį ir pabandyti susivokti, kas Jūs iš tikrųjų esate ir ko norite iš gyvenimo. Negalima ir toliau tai nuo savęs slapstytis. Jūsų nusivylimų meile priežastis - nemokėjimas būti savimi. Pasistenkite geriau pažinti save: rašykite dienoraštį, daugiau praleiskite laiko gamtoje, užsiimkite meditacija, daugiau skaitykite.

0-39 balai
Atsargiai! Grėsminga situacija. Jūs apėmusi gili dvasinė ir emocinė krizė. Liaukitės pagaliau tikėtis, kad kažkas ateis ir išgelbės Jus. Tik Jus pats galite sau padėti. Pabandykite išsivaduoti iš nevilties, kuri Jus apėmusi, nekaltinkite kitų, nors jie ir suteikė Jums tiek skausmo. Jums reikia laiko susivokti savyje ir išmokti save mylėti, tik tada galėsite galvoti apie harmoningus santykius su kitais žmonėmis.

Psichologijos akademijos inf.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis