Pyragėliai su mėsa

Pyragėlių su mėsa mėgėjams siūlome šį receptą išbandyti su jautiena, kiauliena arba su kalakutiena.

Reikės:
0,5 kg šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (lakštais),
0,3 kg maltos jautienos,
1 svogūno,
žiupsnio džiovinto raudonėlio,
žiupsnio druskos,
žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
šaukšto sukapotų petražolių,
kiaušinio,
šaukšto sviesto.

Kaip gaminti
* Šaldytą tešlą ištraukite iš šaldiklio, palikite sušilti. Jei tešla stora, reikės pabarstyti miltais ir pakočioti.
* Svogūną nulupkite smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Kepinkite, iki jie taps skaidrūs. Tada suberkite jautieną. Pamaišydami kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 15 min. Tada suberkite druską, pipirus, raudonėlį, išmaišykite ir kepinkite dar 2-3 min. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite petražoles ir palikite atvėsti.
* Ant tešlos lakšto šaukštu tolygiai paskleiskite keptą mėsą ir suvyniokite tešlą į ritinėlį. Viršų ir ypač sujungimo vietą gerai patepkite išplaktu kiaušiniu. Ritinėlį padėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis