Reikės:
3-4 paukštienos šlaunelių,
2 šaukštelių ciberžolės,
1 šaukšto prieskonių mišinio garam masala,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
2 svogūnų ropelių,
2-3 česnako skiltelių,
0,5 l paukštienos arba daržovių sultinio,
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
250 g kuskuso kruopų,
pluoštelio petražolių.
Kaip gaminti
* Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite, o česnako skilteles sukapokite.
* Šlauneles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite garam masala ir druska. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite šlauneles ir 10 min. kepinkite, iki gražiai apskrus. Tada karštį sumažinkite, dar 2-3 min. pakepinkite ir išimkite iš keptuvės.
* Supilkite į keptuvę likusį aliejų, suberkite svogūnus bei česnakus ir kepinkite apie 8-10 min., iki taps skaidrūs. Suberkite į keptuvę ciberžolę, druskos, pamaišykite ir dar 1-2 min. pakepinkite.
* Supilkite į keptuvę sultinį, užvirinkite jį, sudėkite paukštieną. Karštį sumažinkite, uždenkite dangtį ir troškinkite apie 35-40 min.
* Paukštieną iš keptuvės perkelkite į dubenį ir laikykite ją šiltai. Karštį išjunkite, bet palikite ant viryklės keptuvę. Į ją supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir kuskusą. Užpilkite tiek karšto vandens, kad vos apsemtų kuskusą. Uždenkite dangtį, palikite kuskusą išbrinkti maždaug 5-6 min. Įmaišykite pusę petražolių, sudėkite į kuskusą paukštieną, užberkite likusias petražoles.