Paukštienos šlaunelės su kuskusu

Aromatingas patiekalas, kuriam paruošti reikia garam masala prieskonių mišinio. Jo sudėtyje yra cinamono, juodųjų pipirų, čili pipirų, kardamono, kuminų, kalendros, pankolio sėklų, gvazdikėlių, muskato riešuto ir jo kevalo miltelių.

Reikės:
3-4 paukštienos šlaunelių,
2 šaukštelių ciberžolės,
1 šaukšto prieskonių mišinio garam masala,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
2 svogūnų ropelių,
2-3 česnako skiltelių,
0,5 l paukštienos arba daržovių sultinio,
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
250 g kuskuso kruopų,
pluoštelio petražolių.

Kaip gaminti
* Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite, o česnako skilteles sukapokite.
* Šlauneles nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite garam masala ir druska. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite šlauneles ir 10 min. kepinkite, iki gražiai apskrus. Tada karštį sumažinkite, dar 2-3 min. pakepinkite ir išimkite iš keptuvės.
* Supilkite į keptuvę likusį aliejų, suberkite svogūnus bei česnakus ir kepinkite apie 8-10 min., iki taps skaidrūs. Suberkite į keptuvę ciberžolę, druskos, pamaišykite ir dar 1-2 min. pakepinkite.
* Supilkite į keptuvę sultinį, užvirinkite jį, sudėkite paukštieną. Karštį sumažinkite, uždenkite dangtį ir troškinkite apie 35-40 min.
* Paukštieną iš keptuvės perkelkite į dubenį ir laikykite ją šiltai. Karštį išjunkite, bet palikite ant viryklės keptuvę. Į ją supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir kuskusą. Užpilkite tiek karšto vandens, kad vos apsemtų kuskusą. Uždenkite dangtį, palikite kuskusą išbrinkti maždaug 5-6 min. Įmaišykite pusę petražolių, sudėkite į kuskusą paukštieną, užberkite likusias petražoles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis