Reikės:
2 kiaušinių,
700 g miltų,
½ šaukštelio druskos,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
220 g sviesto,
1,5 stiklinės cukraus,
4 labai prinokusių bananų,
200 ml jogurto arba jogurtinės grietinės.
Kaip gaminti
* Bananus nulupkite ir minkštimą šakute sutrinkite iki košės.
* Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius.
* Kuo geriau iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
* Kiaušinius išplakite iki purumo.
* Į sviesto masę įmaišykite išplaktus kiaušinius. Tada įmaišykite sutrintus bananus.
* Po truputį į tešlą įmaišykite miltų masę ir jogurtą.
* Jeigu pyragą ruošite vienoje didelėje skardoje, kepkite jį 180 laipsnių orkaitėje apie 65-75 min. Jeigu atskirose mažose formelėse – trumpiau, apie 40-45 min.
* Iškeptus skanėstus atvėsinkite ir išimkite iš formos. Šie kepiniai skaniausi truputį pastovėję, t.y. kitą dieną.