Svorį padės sumažinti vanduo

Mes dažnai painiojame troškulį su alkiu ir bėgame prie šaldytuvo, kai pakaktų išgerti vandens. Tai nutinka dėl to, kad dauguma žmonių gerai per mažai vandens. Arbata, sultys ir ir kiti gėrimai turi per daug priemaišų, dėl kurių organizmas pašalina vandenį. Be to, dauguma gėrimų patys savaime skatina skysčių išsiskyrimą iš organizmo.

Mokslininkai ištyrė, kad išgėrus stiklinę vandens, medžiagų apykaita kuriam laikui pagreitėja 20-30 procentų. O tai reiškia, kad tuo metu greičiau metate svorį. Palaikant teisingą skysčių balansą organizme jūs ne tik lengviau atsikratysite nereikalingų kilogramų, bet ir sulėtinsite jų „sugrįžimą“.

Vandens pagalba sumažinsite kūno svorį, jei laikysitės šių paprastų taisyklių:
1. Stiklinė iki valgio.
Išgerkitę stiklinę vandens likus 20 minučių iki valgio. Šitokiu būdu jūs sumažinsite apetitą ir nesuvalgysite per daug. 

2. Kai norisi užkąsti, gerkite.
Dažnai būna, kad norisi kažko užkrimsti. Atminkite, kad mūsų smegenims alkio ir troškulio signalai yra labai panašūs, ir mes juos labai dažnai supainiojame, todėl prikemšame skrandį bereikalingu maistu, kai tereikia stiklinės vandens.

3. Negerkite šalto vandens.
Gerkite kambario temperatūros vandenį. Šaltas vanduo sutrumpina maisto buvimo skrandyje laiką iki 20 minučių, ir jūs vėl - alkanas. Šiuo aspektu ypač naudojasi greito maitinimo įstaigos, tiekdamos gėrimus su ledu.

4. Arbata, kava, sultys, limonadai?
Rinkitės švarų geriamąjį vandenį. Nes ir arbatoje, ir kavoje yra aktyvių sudėtinių dalių, kurios keičia cheminę organizmo sudėtį. O ką jau kalbėti apie gazuotus gėrimus, prisotintus kenksmingais cheminiais junginiais, sukeliančiais papildomą skysčių iš organizmo pašalinimą.

5. Stiklas vietoj plastiko.
Rinkitės į stiklinę tarą supilstytą filtruotą geriamąjį vandenį. Vanduo iš plastikinių buteliukų kenkia sveikatai dėl ftalatų - cheminių medžiagų, kurias išskiria ultravioletinių spindulių veikiamas plastikas. Ypač kenksmingas Bisfenolis A: jis neigiamai veikia širdies kraujagyslių sistemą ir dauginimosi organus, įspėja aquaphor.ru.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis