Druskos tešloje kepta žuvis

Jau rašėme, kaip skaniai žuvį galima iškepti druskoje. Kepimas druskos tešloje labai panašus į jį. Tokiu būdu galima ruošti ir mėsą, ir žuvį. Išbandykite abu receptus, sužinokite, kuris jums labiau patinka.

Reikės:


1 kg druskos,

1 kg miltų,

0,5-0,6 l vandens,

1,5 kg žuvies (pvz., karpio, lydekos),

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

žiupsnio malto muskato,

vienos citrinos nutarkuotos žievelės,

1-2 šaukštų citrinos sulčių.


Kaip gaminti


* Druską ir miltus sumaišykite dubenyje. Supilkite vandenį, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Uždenkite ją, kad nedžiūtų, ir palikite apie valandą.

* Žuvį nuplaukite šaltu vandeniu. Vidų pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, užberkite muskatą, sutarkuotą citrinos žievelę.

* Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio žuvies ilgio lakštą. Per vidurį padėkite žuvį, užberkite šiek tiek rupios druskos, tešlą užlenkite į viršų ir sulipdykite.

* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Orkaitę išjunkite ir joje žuvį palikite dar valandą. Tada patiekite iš tešlos „šarvų“ ištrauktą žuvį. Skanu su šviežiomis daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis