Pyragas su porais ir feta

Jam tešlą pagrindui galima pasigaminti namuose arba nusipirkti šaldytos sluoksniuotos. Pastarasis variantas greitesnis.

Reikės:
250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
1-2 porų baltosios dalies,
200 g fetos,
2 kiaušinių,
½ stiklinės grietinėlės,
šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti
* Tešlą pakočiokite ir išklokite ja kepimo indo dugną. Nereikalingus tešlos kraštelius nupjaukite ir smulkiai sukapokite, atidėkite į šalį.
* Porą supjaustykite žiedais, sukratykite į keptuvėje įkaitintą sviestą, užberkite druskos. Maišydami kepinkite 5-6 minutes.
* Kiaušinius išplakite, įmaišykite grietinėlę, pakepintus porus, pipirus. Sukratykite įdarą ant tešlos kepimo inde. Ant viršaus sudėkite fetos sūrį, užberkite atidėtus tešlos trupinius.
* Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.

P. S. Jeigu tešlą pagrindui norėtumėte pasigaminti naminę, sutarkuokite 140 g šalto sviesto, užberkite 140 g miltų, žiupsnį druskos, užpilkite maždaug 2-3 šaukštus šalto vandens ir suminkykite tešlą trapiam krepšeliui. Tešla išlipdykite 23-25 cm skersmens skardą arba kitokį kepimo indą ir 30 min. šaldykite šaldytuve. Tada 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 20-25 min. Po to į ją sukratykite įdarą ir kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis