Keptos ir marinuotos stintos

Nors stintos turi šviežio agurko kvapo, kai kas jas dar aromatizuoja ir pagardina plonai nutarkuota citrinos žievele arba keliais lašais pačios citrinos sulčių.

Reikės:
šviežių stintų,
aliejaus kepimui,
miltų žuvims pavolioti,
druskos.

Marinatui reikės:
1 l vandens,
5 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
80-100 g acto (9 proc.),
3 kvepiančiųjų pipirų žirnelių,
1 arbatinio šaukštelio garstyčių grūdelių,
lauro lapo,
didelio svogūno,
morkos.

Kaip gaminti
* Stintas išvalykite, nuplaukite ir palikite nuvarvėti arba nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
* Morką nuskuskite, išvirkite ir supjaustykite griežinėliais arba šiaudeliais. Svogūną nulupkite, plonai supjaustykite žiedais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, stintas pavoliokite miltuose ir kepkite kiekvieną pusę maždaug po 4 min. Kepant pabarstykite smulkia jūros druska.
* Marinatui puode užvirinkite vandenį, suberkite į jį visus komponentus (išskyrus morką ir svogūną), išmaišykite, užvirkite.
* Į švarius stiklainius padalinkite svogūno ir morkos gabaliukus, keptas stintas, užpilkite dar karštu marinatu ir užsukite dangtelius. Atvėsinkite ir tada sudėkite į šaldytuvą.

P. S. Miltuose pavoliotos iškeptos stintos skanesnės, tačiau nuo miltų marinatas gali pasidaryti kiek drumzlinas. Jeigu norite, kad marinatas būtų skaidrus, stintų miltuose nevoliokite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis