Savaitgalio meniu: gėlėtas omletas ir pyragaičiai su šokoladu

Šis tas paprasto, bet kitaip – omletas su paprikų „gėlėmis“. Ir pyragaičiai, kuriems gaminti panaudosite šaldytuve savo dienos laukiančią serbentų arba kitokių raudonų uogų sunką.

Gėlėtas omletas
Kuo mažesnės ir „garbanotesnės“ paprikos, tuo gražesnes „gėles“ iš jų pavyks atriekti.

Reikės:
4-5 kiaušinių,
2-3 nedidelių saldžiųjų paprikų,
2-3 šaukštų pieno,
2-3 šaukštų tarkuoti kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Paprikas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, jeigu yra sėklų – pašalinkite.
* Keptuvėje įkaitintame aliejuje paprikų griežinėlius pakepinkite iš abiejų pusių.
* Kiaušinius su pienu ir druska šiek tiek paplakite, supilkite į aliejumi (ir džiūvėsėliais) pašlakstytą indą, tinkamą kepti orkaitėje. Į plakinį sudėkite apkeptas paprikas, užberkite šviežiai maltų pipirų ir tarkuotą sūrį.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol kiaušiniai bus iškepę. Iš kepimo indo išimkite mentele.

Krepšelis su šokoladu ir kriaušėmis
Krepšeliui reikės:
150 g atšaldyto sviesto,
220 g miltų,
1-2 valgomųjų šaukštų cukraus,
3-4 valgomųjų šaukštų šalto vandens,
žiupsnio druskos,
trupučio kepimo miltelių.

Įdarui reikės:
200 g plytelių juodojo šokolado,
200 ml 35 proc. grietinėlės,
2-4 didelių kriaušių,
stiklinės raudonųjų serbentų (arba aviečių) sunkos,
arbatinio šaukštelio citrinos sulčių,
šaukšto cukraus (galima cukraus berti mažiau).

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais, užpilkite uogų sunka, kad apsemtų, ir keletą valandų palikite.
* Sviestą pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą kartu su cukrumi, druska, miltais ir kepimo milteliais. Susmulkinkite iki trupinių masės. Ją suberkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, suminkykite tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą.
* Kai išimsite iš šaldytuvo, tešla išlipdykite kepimo skardutes (geriausios – išimamu dugnu). Pašaukite į 180 C orkaitę ir kepkite maždaug 15 min. Kai pradės rusvėti, ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
* Grietinėlę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi.
* Šokoladą sulaužykite gabaliukais į dubenėlį, o šį pamerkite į karštą vandenį, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite į jį du šaukštus plaktos grietinėlės.
* Į iškeptus krepšelius įberkite uogų sunkoje išmirkytų kriaušės gabaliukų, apliekite šokoladu, užberkite dar kriaušių (kuo daugiau kriaušių – tuo skaniau) ir uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis