Kongresų rūmai virs cirko arena

Inovatyviais projektais garsėjantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) tęsia koncertų visai šeimai ciklą ir šiemet. Jau vasario 9-ąją tėveliai kartu su atžalomis kviečiami į sostinės Kongresų rūmus, kur dar sykį bus parodyta didžiulio populiarumo sulaukusi programa „Cirkas atvažiavo!“.

Vasario 9-ąją Kongresų rūmai virs šurmuliuojančia cirko arena: žonglieriai, akrobatai, klounai, fokusininkas ir burtininkas akompanuojant LVSO džiugins žiūrovus netikėčiausius triukais
ir smagiais pokštais. Programa skirta visoms amžiaus grupėms: orkestro atliekama nuostabi muzika su gausybe cirko elementų vaikučius nukels į mistikos ir fantazijų pasaulį, o suaugusiesiems sužadins vaikystės prisiminimus.

Orkestro dirigentas Ričardas Šumila neabejoja, kad kaip ir per premjerą, taip ir šį kartą salė bus pilna, o nuo žiūrovų veidų nė sekundei nedings nuostaba ir šypsenos: „Ši programa savo atmosfera labai primena cirko pasirodymus ir joje atsiskleidžia labai platus emocijų spektras. Vienuose numeriuose – daugiau nuostabą sukeliančios įtampos, kituose – smagių išdaigų ir pokštų.“

Organizatorių archyvas
Buvo laikai, kai kiekvienas cirkas turėjo savo nedidelius orkestrus. Juk taip svarbu lyno akrobatui padėti išlaikyti ritmą ar būgnais pagąsdinti žiūrovą pavojingiausiais momentais. Cirkai netgi turėdavo apie tikrą pavojų pranešantį kūrinį – kompozitoriaus J. Sousos maršą, kuriuo įspėdavo visus darbuotojus, kad kažkas atsitiko.

O kokią gi muziką koncertui „Cirkas atvažiavo!“ parinko jaunasis dirigentas? „Programoje skamba polkos, galopai, kankanai, maršai – kitaip tariant, tie kūriniai, kurie visiems jau nuo seno asocijuojasi su cirko pasirodymais. Taip pat atrinkau keletą žinomų kūrinių, kurie irgi įsilieja į bendrą cirko atmosferą lyg būtų specialiai tam sukurti“, – pasakoja dirigentas.

R.Šumila apgailestauja, kad diriguodamas orkestrui mato ne viską, nes jį patį smalsumas kankina ne mažiau nei žiūrovus. „Tačiau kai kuriuose numeriuose man netgi privalu stebėti artistus, kad žinočiau, kada muzika turi prasidėti, o kada – baigtis“, – šypsosi dirigentas.

Jaunasis muzikas prisipažįsta, kad cirkas jam nuo pat vaikystės sukelia pačias geriausias emocijas: „Man, kaip ir daugeliui vaikų, cirkas dvelkė mistika ir stebuklais. Ėjimas į cirką prilygdavo šventei, kurios laukdavau metus ir dar ilgiau.“

Koncertas „Cirkas atvažiavo!“ – jau vasario 9 d. Vilniaus Kongresų rūmuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis