Veislinių šunų pristatyme – patarimai ir pagalba

Vasario 9 d. Šiaulių „Akropolyje“ vyks įvairių veislių šunų pristatymas. Šis renginys bus išskirtinis tuo, jog prekybos ir pramogų centro lankytojai galės išvysti ne tik įvairių veislių kilmingus šunis, bet ir bus supažindinami su skirtingų veislių šunų charakterio ypatybėmis, poreikiais, jų laikymo ypatumais.

Pažintiniame renginyje dalyvaus apie 30 dalyvių (veislynų atstovai ir pavieniai veisėjai su savo augintiniais) iš visos Lietuvos, tarp jų ne tik populiariųjų, bet ir Lietuvoje mažiau įprastų, retesnių veislių šunų augintojai.
„Pastaruoju metu vis dažniau tenka išgirsti ir sulaukti žmonių nusiskundimų, jog be dokumentų, pigiau įsigytas šunelis po mėnesio ar net keleto dienų pas naujuosius šeimininkus nugaišo. Matome vis labiau didėjantį poreikį edukuoti žmones ir juos informuoti, iš kur ir kaip išsirinkti gerą, sveiką šuniuką. Be to, dažnai pasitaikanti problema, jog žmonės tarsi perka grynaveislį šuniuką, o jam paaugus paaiškėja, jog tai mišrūnas. Deja, neretai neprofesionalui įžvelgti tokį skirtumą, matant mažą šuniuką, yra labai sudėtinga, todėl labai svarbu renginio parodos organizatorė kinologė Beruta Simėnienė.

Mažų šuniukų turintys veisėjai į pristatymą žada atkeliauti ne tik su tituluotais suaugusiaisiais, bet ir atsivežti bent vieną jų atžalą. Anot jų, įsigyti augintinį planuojantiems žmonėms labai svarbu pamatyti, į ką išaugs mažas ir mielas gyvūnėlis.
Pasak B.Simėnienės, šunų veislių pasirinkimas dabar yra didžiulis, tačiau renkantis šuniuką labai svarbus jo charakteris.
„Nors mūsų žmonės dažnu atveju šunis renkasi pagal išvaizdą, o ne pagal jo charakterį, vertėtų nepamiršti, jog yra šunų veislių, kurios visiškai nenori būti glostomos, yra ir tokių, kurie bus nuolat šalia ir sekios iš paskos. Yra tokių, kuriems svarbiau pamiegoti, o ne pajudėti, tačiau yra ir tokių, kuriems labai svarbu daug judėti, antraip jie nutuks ir prasidės dėl to kylančios sveikatos problemos. Taigi, renkantis augintinį, svarbu įvertinti savo charakterį, poreikius, galimybes ir labai stipriai į tai atsižvelgti“, – aiškina kinologė.

Nors renginio metu mažųjų augintinių įsigyti nebus galima, tačiau, pasak parodos organizatorių, bus puiki proga užmegzti kontaktus su norimos veislės šuniuko augintoju, susitarti dėl apsilankymo veislyne.
Daug naudingos informacijos ir patarimų gaus ne tik apie naujo augintinio įsigijimą galvojantys „Akropolio“ lankytojai, bet ir jį jau turintys. Profesionalūs šunų veisėjai mielai pasidalins savo ilgamete patirtimi ir patars, plačiau papasakos apie konkrečias šunų veisles, atsakys į rūpimus klausimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis