Dramoje „Gimę mylėti“ – jausmai, meilė, karas ir ašaros

Nepakartojamasis Ispanijos kino perlas – Penelope Cruz – sugrįžta į Lietuvos kino teatrus. Šįsyk ji pasirodys naujoje populiaraus Italijos aktoriaus ir režisieriaus Sergio Castellitto juostoje „Gimę mylėti“ (ital. „Venuto al Mondo“). Kino kūrėjas filmą pastatė pagal savo žmonos, rašytojos Margaret Mazzantini to paties pavadinimo romaną.

Emocinga istorija papasakos apie meilę, gimusią Bosnijos ir Hercogovinos sostinėje Sarajeve, išbandymus, kuriuos įsimylėjėliams teko išgyventi dėl Bosnijos karo, ir mėginimą atsitiesti po skaudžiausios gyvenimo netekties.

Organizatorių archyvas
Filme „Gimę mylėti“ P.Cruz vaidina vienišą motiną Gemą. Nors ji dabar gyvena patogų gyvenimą Romoje, šešiolikos metų senumo įvykiai neduoda moteriai ramybės. Sulaukusi bičiulio Gojko (akt. Adnanas Haskovičius) skambučio ir kvietimo apsilankyti Bosnijos karui atminti skirtos parodos atidaryme Sarajeve, herojė ryžtasi drauge su paaugliu sūnumi Pietro grįžti į miestą, kuriame ji patyrė pačius stipriausius gyvenimo jausmus. Ką jau kalbėti, parodoje bus eksponuojamos ir Pietro tėvo, Gemos širdį pavergusio Diego (akt. Emile‘as Hirschas), tų dienų nuotraukos iš karo zonos ir Sarajevo apgulties. O ir sūnus, su kuriuo santykiai įtempti, dar niekuomet negirdėjo visos istorijos apie savo tėvą. Gema buvo priversta palikti Sarajevą ir su vaiku bėgti, o Diego liko mieste ir vėliau žuvo.

Organizatorių archyvas
Herojė ryžtasi akis akin susidurti su skaudžia praeitimi, kuri prasidėjo kaip viena gražiausių meilės istorijų. Pirmąsyk vietoje nenustygstantį fotografą Diego moteris sutiko būdama studente, devintojo dešimtmečio Sarajeve. Du jauni žmonės atrado aistringą, kone tobulą meilę ir laimę. Vienintelis dalykas, temdęs jų džiaugsmą – tai, kad Gema negalėjo susilaukti vaikų, o abu troško mažylio. Proga įgyvendinti bendrą svajonę porai pasitaikė Sarajevo apsiausties metu, 1992-aisiais, kuomet jiems pavyko rasti surogatinę motiną – Aską, jauną ir gražią muzikantę.

Organizatorių archyvas
Pati pastūmusi Diego į kitos moters glėbį Gema patyrė tik pavydą ir didžiulį kaltės jausmą. Šie jausmai tiesiog temdė jai protą, o graži jų meilė, kaip ir bendri ateities planai, žlugo.

Sugrįžtančiai į Sarajevą Gemai teks suvokti visą savo netekties kainą, karo siaubą ir susitaikyti su praeities poelgiais. Beje, P.Cruz herojės sūnų Pietro filme „Gimę mylėti“ suvaidino filmo režisieriaus S.Castellitto sūnus Pietro Castellito.

Dramatiška istorija apie meilę, karo siaubą, išsiskyrimą ir mėginimą gyventi iš naujo Lietuvos kino teatrus pasieks jau vasario 22 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis