Garsi rašytoja Vilniuje ieškos medžiagos naujam istoriniam romanui

Vokietė Sabine Ebert, rašytojos karjerą pradėjusi romanu „Pribuvėjos paslaptis“, tapusiu viena perkamiausių knygų Europoje, jau ruošiasi kelionei į Lietuvą. Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje ji nori susipažinti su kuo daugiau jos knygas skaitančių žmonių, o vaikščiodama miesto gatvėmis tikisi rasti istorinės medžiagos ir įkvėpimo naujai savo knygai, kurios veiksmas vyksta ir Vilniuje.

„Pakviesta į Vilnių ilgai nesvarsčiau – sutikau iš karto. Apie šį miestą jau ilgai svajojau, klausiausi draugų rekomendacijų, mačiau daug gražių senamiesčio nuotraukų ir perskaičiau dar daugiau istorinių faktų, taigi labai džiaugiuosi, kad pagaliau iš tiesų čia atvyksiu,“ – prieš kelionę pasakojo Sabine Ebert. Rašytojai šis apsilankymas svarbus ir tuo, kad būtent Vilniuje ji tikisi rasti kūrybinio įkvėpimo savo naujausiai knygai, kurioje pasakos apie Napoleono žygius 1812-1813 metais. Tad vienas pirmųjų autorės aplankytų objektų bus šv. Onos bažnyčia, kurią karvedys norėjo „pasiimti“ su savimi atgal į Prancūziją.

Kai 2006-aisiais pasirodė pirmasis rašytojos romanas „Pribuvėjos paslaptis“, jis sukėlė tikrą sensaciją visoje Vokietijoje. Per pirmas dešimt niekam nežinomos autorės knygos pardavimo dienų skaitytojai išgraibstė 100 tūkstančių romano egzempliorių.

Viename interviu Sabine Ebert sakė, kad parašyti pirmąją knygą ją paskatino turtinga Saksonijos krašto istorija, netilpusi į jos straipsnius laikraščiuose ir žurnaluose. „Atėjo akimirka, kai pagalvojau, jog istorija apie sidabro kasyklas ir pirmuosius naujakurius per daug įdomi, jog virstų sausais istoriniais straipsniais su išnašomis.“ Taip gimė 5 dalių saga, kurios iš rankų nepaleidžia visa Europa, o knygų pardavimo skaičiai jau seniai viršijo milijono egzempliorių ribą.

„Knygų mugės renginyje vilkėsiu savo pačios rankomis siuvinėtą viduramžių laikotarpio suknelę, kuri pasiūta specialiai man,“ – intrigavo bestselerių apie 12-ojo amžiaus Vokietiją autorė. – „Per trumpą laiką Vilniuje noriu susipažinti su kuo daugiau savo gerbėjų, sužinoti, kaip jie jaučiasi skaitydami, kuriuos herojus mėgsta ir kokių istorijų dar tikisi iš manęs.“

Leidykla „Obuolys“ kviečia į susitikimą su romanų „Pribuvėjos paslaptis“, „Pribuvėjos nuodėmė“, „Pribuvėjos išpažintis“ ir „Pribuvėjos prakeiksmas“ autore Sabine Ebert Vilniaus knygų mugėje, vasario 23 dieną (šeštadienį), 16 valandą. Susipažinti su autore padės žurnalistė ir televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Eglė Daugėlaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis