Gardi pica iš likučių

Po savaitgalio, kai šaldytuve dar šio bei to po truputį yra, panaudokite visa tai vienam patiekalui – picai. Tiks ir mėsos kukuliai ar kotletai, kumpio likučiai, pomidorų skiltelės, paprikos, agurkėliai.

Tešlai reikės:
7 g sausų mielių,
1 arbatinio šaukštelio cukraus,
2 ½ stiklinės miltų,
¾ stiklinės drungno vandens,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Įdarui reikės:
2-3 mėsos kukulių arba kotletų,
2-3 kumpio gabaliukų,
150 g tarkuoto arba plonai supjaustyto fermentinio sūrio,
4-5 šaukštų majonezo (pavyzdžiui, česnakinio),
1-2 pomidorų,
2-3 raugintų agurkėlių.

Kaip gaminti
* Dubenyje su drungnu vandeniu sumaišykite mieles ir cukrų. Įsijokite miltus, suberkite druską ir viską gerai išmaišykite. Tešlą uždenkite ir palikite 1-2 val. pakilti.
* Tešlą padalinkite į 2-3 gabaliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite apskritimus.
* Tešlos apskritimų viršų aptepkite majonezu, užberkite susmulkintą mėsą, supjaustytus agurkėlius, pomidorus, užberkite sūrį. Užberkite mėgstamų prieskonių.
* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis