Vaisinis keksas su riešutais

Įvairūs vaisiai ir riešutai suteikia šiam pyragui įdomaus, gero skonio. Graikinius riešutus galite keisti kitokiais. Išbandykite.

Reikės:
250 g kvietinių miltų,
250 g tamsaus muscovado cukraus,
2 kiaušinių,
2 kiaušinio baltymų,
2 didelių prinokusių bananų,
150 ml saulėgrąžų aliejaus,
100 ml pieno arba liesos grietinėlės,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
2 šaukštų grūstų graikinių riešutų,
8-10 džiovintų slyvų,
6-8 džiovintų datulių.

Kaip gaminti
* Datules nuplikykite verdančiu vandeniu, išimkite kauliukus ir sutrinkite iki tyrės.
* Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, apdžiovinkite ir supjaustykite gabaliukais.
* Bananus nulupkite ir minkštimą sutrinkite šakute.
* 2 kiaušinius išmaišykite su sutrintais bananais, pienu, aliejumi, sutrintomis datulėm, slyvomis.
* Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir riešutus. Šį mišinį sumaišykite su bananų mase.
* Baltymus išplakite su cukrumi iki putų. Įmaišykite baltymus į tešlą.
* Kepimo popieriumi išklokite skardą, sukrėskite į ją tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Tada karštį sumažinkite iki 160 ir kepkite dar apie 30-40 min. Jeigu kekso viršus per greitai ruduoja, pridenkite jį folija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis