Patarimai, kaip užauginti linksmą, sveiką ir savimi pasitikintį vaiką

Leidyklos „Mintis“ naujiena Vilniaus knygų mugėje – grupės psichologų parašyta knyga „Laiminga vaikystė“.

„Laiminga vaikystė: ugdyk kitaip“ – integraliais ugdymo principais paremta, tėveliams ir visiems dirbantiems su vaikais skirta knyga, mokanti, kaip sukurti saugumo, meilės ir šilumos atmosferą, užauginti laimingą ir pasirengusį gyvenimui vaiką.

Tai naujausių mokslinių tyrimų ir praktinės specialistų darbo patirties mozaika. Ir tuo pačiu – švelni ir skvarbi apysaka apie vaiko augimą, pradedant pirmąja mintimi apie jį iki pat brandos. Giliai ir paprastai, jausmingai ir kompetentingai knygos autoriai atsako į klausimus, kurie neramina daugelį iš mūsų: kaip auginti laimingus vaikus? Kaip jiems sukurti meilės ir saugumo atmosferą? Kaip juos rengti gyvenimui?

Knygoje teigiama, kad svarbiausia vaikui augant yra ryšiai. Ryšiai su tėvais, su aplinka, ryšiai su kitais vaikais – su visu supančiu pasauliu. Tvirtų santykių su vaikais pagrindas – nuolatinis bendravimas, idėjų ir kūrybiškumo skatinimas.
Šis leidinys tai instrumentas, kurio paskirtis – padėti žmonėms sukurti naują visuomenę, kurioje norėtųsi gyventi ir auginti vaikus, kuri remtųsi kokybiškai naujomis vertybėmis, orientuotomis į žmonių tarpusavio ryšį.

Ką veikėme per visą žmonijos istoriją? Žaidėme, dažniausiai karą. Žaidėme žaidimus, kuriuose reikia žudyti, žaidimus, grįstus konkurencija ir antagonizmu, kurie pačias didžiausias pergales paversdavo Pyro pergalėmis, kai laimėtojai galų gale suvokdavo pralaimėję.
Šiame leidinyje rasite žaidimų knygą, kurioje siūlomi kitokie žaidimai – suteikiantys galimybę „žaidimų aikštelę“ paversti vienijančių „žaidimų“ aikštele, kurioje viešpataus tarpusavio supratimas ir bendradarbiavimas, kurioje vystysimės kaip vieninga visuomenė – laiminga ir sveika.

Žaidimų knygą sudaro trys dalys:
Vienijantys ir jungiantys žaidimai, galintys padėti kiekvienam iš mūsų nors truputį išsilaisvinti iš savojo „aš“ kiauto ir priartėti prie „mes“ pojūčio.
Žaidimai–aptarimai, išmokysiantys diskusijų vedimo pagrindų. Šie žaidimai padeda ugdyti ir pavienio žmogaus, ir kolektyvo visuomeniškumą.
Turiningi žaidimai, mokantys kiekvienoje situacijoje siekti tikslo, įgyti būtinų įgūdžių, perduoti aplinkiniams idėjas ir žinias – ir visa tai su malonumu, bendradarbiaujant, kuriant tikrus ryšius tarp žmonių.

Laiminga vaikystė − tai dovana, kurią reikia atsargiai įteikti augančiai kartai, iš visos širdies, nieko neperšant, bet ir nepraleidžiant.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis