15 mėnesių Pietų Amerikoje, išskirtinių kelionių agentūra ir knyga

15 mėnesių ir 13 šalių – tokia Žydronės Lukšytės kelionės statistika, kuri sugulė į knygą „Pietų Amerika. Metai su kuprine Naujojo pasaulio keliais“. Joje – spalvingos nuotraukos, patarimai keliautojams, įdomi faktinė informacija ir švelnus raginimas ne tik svajoti apie keliones, bet ir drąsiai tai daryti. Knygos autorė pirmą kartą į tolimą žemyną išvykusi be bilieto atgal, dabar nuolat gyvena tarp Lietuvos ir Pietų Amerikos bei organizuoja išskirtines keliones visiems, pasiryžusiems pažinti kitokį pasaulį.

„Dabar, praėjus keleriems metams po šios nepamirštamos kelionės, nusprendžiau, kad galbūt mano istorija padės žmonėms su ilgesio atspindžiu akyse patikėti, jog gali įgyvendinti savo svajones. Kad ir kokios beprotiškos jos būtų,“ – apie knygos atsiradimą sako jos autorė Žydronė Lukšytė.

„Pietų Amerika. Metai su kuprine Naujojo pasaulio keliais“ – tarsi bilietas į legendomis apipintas Pietų Amerikos šalis, stebinančias savo kontrastais, senųjų civilizacijų pėdsakais, gamtos paminklais ir kultūrine įvairove. Autorė pristato įdomiausias kelionės patirtis, nutikimus, dalijasi įspūdžiais apie vietinį gyvenimą bei pataria, ką reikia žinoti ten lankantis.

Nors knyga nėra kelionių vadovas, joje gausu naudingos informacijos: kiekvienas skyrius apie vis kitą valstybę pradedamas įdomiomis įžvalgomis ir faktais apie šalį. Kelionės įspūdžiai „išbrandinti“: keliauta ilgai ir nepaviršutiniškai – ne paprasto turisto keliais, o kuo labiau stengiantis pažinti žemyną tenykščių akimis.

Žydronė Lukšytė tikina: svajonės yra įgyvendinamos.
Žydronė Lukšytė tikina: svajonės yra įgyvendinamos.
Leidykla "Obuolys"
Žydronė visada mėgo keliauti, net jei ta kelionė būtų iš Vilniaus į Nidą. Ji ilgai brandino kelionės į Pietų Ameriką idėją, o galiausiai apsisprendusi išvykti metams, metė prestižiniu laikomą darbą banke ir suprato, kad grįžusi turės viską pradėti nuo nulio. Nenorėdama nutolti nuo savo svajonių, su bendražygėmis ji įkūrė kelionių agentūrą „Travel Planet“ ir iki šiol su turistų grupėmis keliauja į Pietų Ameriką.

„Dabar manęs klausia kitų dalykų, nei tuomet, kai pirmą kartą grįžau iš lotyniškosios kelionės: ar nepabosta kelyje, ar neįkyru nuolat grįžti į tas pačias vietas. Ir mano atsakymas, bent jau kol kas yra – ne. Kam gali pabosti matyti atradimo džiaugsmą kitų akyse?“ – retoriškai klausia Žydronė Lukšytė.

Knygos „Pietų Amerika. Metai su kuprine Naujojo pasaulio keliais“ pristatymas įvyks Vilniaus knygų mugėje vasario 22 d. (penktadienį), 19 val., konferencijų salėje 3.2.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis