Keptos jūrų šukutės

Jeigu vieną kartą nusprendėte paragauti, kas tai yra, jums reikės visai nedaug – šviežių šukučių, aliejaus, sviesto, druskos ir pipirų. Su kuo jas skanauti? Su savo mylimuoju! Na, gerai jau, gerai – prancūzai sako, kad šukutės skanu su kukurūzų koše.

Reikės:
8 šukučių (dvigeldžių moliuskų),
alyvuogių aliejaus,
sviesto,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti
* Šukutes peiliu atskirkite nuo kriauklės. Iš vienos pusės šukutes pabarstykite druska, pipirais.
* Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tada į jį įdėkite nedidelį gabaliuką sviesto. Kai šis čirkšti nustos, į keptuvės vidurį prieskoniais pabarstytąja puse sudėkite šukutes. Aliejaus ir sviesto keptuvėje turi būti ne per daug – šukutės apsemtos maždaug 2-3 mm.
* Truputį pakepus, karštį sumažinkite, ir šukutes iš keptuvės vidurio patraukite į šonus. Kepkite šukutes apie 5-7 minutes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis