Meksikietiškas jautienos troškinys su pupelėmis

Tokį jautienos troškinį su pupelėmis mėgsta ruošti meksikiečiai. Įdomu, kiek aitriosios paprikos beria jie?

Reikės:
0,8-1 kg jautienos,
1-2 šalotinių svogūnų,
1 geltonos saldžiosios paprikos,
2-3 česnako skiltelių,
15 g imbiero šaknies,
2-3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnio sugrūstų kuminų sėklų,
žiupsnio cinamono,
žiupsnio džiovinto raudonėlio,
čili paprikos miltelių pagal skonį,
0,5 valgomojo šaukšto miltų,
druskos,
apie 400 ml jautienos sultinio,
1 skardinės (400 g) pomidorų be odelių,
1 skardinės (400 g ) konservuotų pupelių.

Kaip gaminti
* Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus sumeskite į jį juostelėmis supjaustytą nuplautą ir nusausintą mėsą. Kepinkite ją apie 4-5 min., iki gražiai apskrus paviršius. Tada išgriebkite ją į lėkštę.
* Į keptuvę, kur kepė mėsa, įpilkite dar truputį aliejaus ir suberkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Pamaišydami kepkite apie 5-6 min. Tada suberkite nuplautą ir susmulkintą papriką. Kepinkite dar 3-4 min.
* Tada prie svogūnų ir paprikos įmaišykite nuluptą ir smulkiai sukapotą imbiero šaknį, prieskonius (išskyrus raudonėlį) ir miltus. Maišydami kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 2-3 min. Po truputį supilkite sultinį. Sukratykite pomidorus ir suberkite raudonėlį. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 10 min.
* Dabar į keptuvę sugrąžinkite mėsą, uždenkite dangtį. Ant silpnos ugnies troškinkite mėsą 1,5 val., iki ji taps minkšta. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, suberkite nusunktas pupeles. Paragaukite ir pridėkite druskos ar prieskonių, jeigu dar trūksta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis