Reikės:
100 g sviesto,
80 g cukraus,
1 citrinos sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės,
1 kiaušinio,
140 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
4 šaukštų natūralaus jogurto,
150 ml obuolių sulčių,
200 g šaldytų uogų (mėlynių, vyšnių be kauliukų, gervuogių, aviečių),
50 g rudojo cukraus demerara.
Kaip gaminti
* Uogas išimkite iš šaldytuvo, kad atitirptų.
* Kepimo indą plonai patepkite sviestu.
* Likusį sviestą (kambario temperatūros), cukrų, jogurtą, miltus, citrinos žievelę, kepimo miltelius išmaišykite. Įmaišykite išplaktą kiaušinį. Viską išplakite iki vientisos masės. Pabaigoje įmaišykite obuolių sultis.
* Uogas suberkite į kepimo indo dugną, apliekite citrinos sultimis, užberkite cukrų demerara. O ant viršaus supilkite tešlą.
* Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 25-30 min., iki tešla nebebus skysta.