Pirmą kartą Kongresų rūmuose - „Lėlės“ teatro spektaklis visai šeimai

Ar žinojote, kad vėjas ne tik pučia, draiko plaukus, bet ir atneša laiškus? Tik kas galėjo juos parašyti? Gal žolė ar skrendantys paukščiai, o gal žemę apjuosusi vaivorykštė? Smalsu? Šitas ir daugybę kitų paslapčių galėsite išsiaiškinti jau kovo 9-ąją kartu su pirmą kartą Kongresų rūmų scenoje viešinčiais ir mažuosius žiūrovus džiuginančiais Vilniaus teatro „Lėlė“ aktoriais.

Netikėto, tačiau įdomaus pasiūlymo iš LVSO sulaukusi „Lėlės“ teatro aktorė Lijana Muštašvili vadina šį pasirodymą tikru iššūkiu, juolab, kad tai bus pirmas toks mėginimas tiek LVSO, tiek „Lėlės“ teatro istorijoje.
Aktorė į pagalbą pasikvietė dar porą savo kolegių iš teatro – Sigitą Mikalauskaitę-Stankevičienę ir Astą Stankūnaitę, nes pasirodymui specialiai sukurtos ir nemažai scenoje judančios lėlės, o valdymas – gana sudėtingas procesas.

Neįprastam vaidinimui aktorės pasirinko poetės Nijolės Indriūnaitės poeziją, kurios eilės skamba daugybėje „Lėlės“ teatro repertuaro spektaklių ir yra puikiai žinomos tiek vaikams, tiek juos į vaidinimus atlydintiems tėveliams.

Kodėl buvo pasirinktas italų kompozitoriaus Antonio Vivaldi kūrinys „Metų laikai“ („Le Quattro Stagioni“)? „Šis didingas kūrinys yra puikiai visiems pažįstamas, todėl labiausiai tiko mūsų bendrai idėjai sujungti į vieną programą orkestro atliekamą muziką, lėlių vaidinimą ir eiles“ , – sako L.Muštašvili.

„Labai tikimės, kad mūsų bendro darbo su LVSO rezultatais bus patenkinti ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos į spektaklius atlydėsiantys suaugusieji. Juk paprastai būtent tėveliai linkę kritiškiau vertinti vaikiškus spektaklius“, – šypsosi aktorė.

LVSO ir „Lėlės“ teatro premjera „Vėjo laiškai“ – kovo 9 d., šeštadienį, 12 val. Vilniaus Kongresų rūmuose. Koncertui diriguos Ričardas Šumila, solistė - smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.

Po koncerto orkestras kviečia visus žiūrovus pasilikti salėje edukacinėje muzikos pamokoje „Susipažinkime su simfoniniu orkestru“. Jos metu LVSO instrumentų grupių vadovai – koncertmeisteriai pristatys vaikams visus simfoninio orkestro instrumentus ir atliks po nuotaikingą, kiekvieną instrumentą pristatantį kūrinį.

Subtiliai ir švelniai suskambės orkestro pirmasis smuikas ir violončelė. Išgirsite efektingą garsesnių instrumentų - trimito, trombono, fagoto, tūbos prisistatymą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis