Pomidorų ir žuvies troškinys

Troškinys gali būti ruošiamas ir iš žuvies. Populiaresnis – iš mėsos ir daržovių. O kuris skanesnis?

Reikės:
2 skardinių (po 400 g) konservuotų pomidorų be odelių,
1 pankolio,
2 česnako skiltelių,
300 ml paukštienos sultinio,
150 ml baltojo sauso vyno,
400 g baltos žuvies filė,
200-300 g išvirtų ir išlukštentų krevečių,
pluoštelio petražolių,
trupučio aitriosios paprikos,
1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos,
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Pankolį nuplaukite ir susmulkinkite.
* Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite nulupto ir susmulkinto česnako gabaliukus. Pakepinkite 2 min., tada suberkite pankolį ir maišydami kepinkite dar 5 min., iki pankolis suminkštės.
* Suberkite prieskonius, supilkite vyną ir maišydami kaitinkite apie 5-6 min.
* Supilkite sultinį, įberkite druskos ir sukratykite pomidorus. Kaitinkite apie 15-20 min. ant nesmarkios ugnies, iki masė ims šiek tiek tirštėti.
* Tada į pomidorų masę keptuvėje sudėkite nuplautos žuvies gabaliukus. Keptuvę uždenkite ir kaitinkite apie 3-4 min.
* Sumeskite į keptuvę krevetes, pakaitinkite maždaug 2 min., kad jos sušiltų. Įmaišykite susmulkintas petražoles.
* Patiekite su balta paskrudinta duona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis