Paukštienos sriuba su pupelėmis

Tiršta sriuba, beveik kaip troškinys. Baltas pupeles šiai sriubai naudokite konservuotas arba pačių virtas. Jas išvirsite greičiau, jeigu iš vakaro užmerksite šaltame vandenyje.

Reikės:
400 g paukštiena gabaliukų be kaulų,
3 salierų kotų,
1 svogūno ropelės,
2-3 morkų,
0,5-0,6 l paukštienos nuoviro arba sultinio,
2 skardinių (po 400 g) konservuotų baltųjų pupelių,
lauro lapelio,
2-3 šakelių šviežio čiobrelio,
2 šaukštų aliejaus kepimui,
pluoštelio petražolių.

Kaip gaminti
* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
* Salierų kotus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
* Didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite nuplautą ir nusausintą paukštieną. Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims skrusti. Suberkite morkas , svogūną ir salierus, pakepinkite dar apie 5-7 min. Tada viską supilkite į puodą.
* Užberkite ant mėsos ir daržovių čiobrelius, lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį, pamaišykite ir užvirinkite. Tada karštį sumažinkite ir virkite dar apie 40 min, iki mėsa bus minkšta.
* Sukratykite į sriubą nukoštas pupeles, išmaišykite, pavirkite dar keletą minučių, ir sriuba jau paruošta. Pagardinkite ją petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis