Pikantiško skonio šlaunelės

Apkepusios, įdomaus skonio šlaunelės skanu su ryžiais arba kuskusu. Tik būtinai jas ilgiau pamarinuokite, kad įsigertu paruošto marinato skoniai ir aromatai.

Reikės:
3-4 vištienos šlaunelių.
Marinatui:
1 didelio svogūno,
3-4 cm šviežios imbiero šaknies (nykščio storio),
½ šaukštelio kvapiųjų pipirų,
½ šaukštelio cinamono,
3 čiobrelių šakelių lapeliai,
1 mažos aitriosios paprikėlės,
1 žaliosios citrinos sulčių,
50 ml sojos padažo,
1 šaukšto rudojo cukraus.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Paprikėlę smulkiai sukapokite.
* Imbiero žievę pašalinkite, o pačią šaknį sutarkuokite.
* Visus marinato komponentus sumaišykite dubenyje, sudėkite į jį nuplautas ir nusausintas šlauneles, gerai jas įtrinkite marinatu ir palikite šaldytuve 5-24 val.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min. Likusį marinatą užpilkite ant šlaunelių kepimo inde. Likus kepti 15 min., į kepimo indą galima įdėti obuolių, moliūgų skiltelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis