Jau pradėtos montuoti scenos įspūdingiems „Gregorian“ koncertams

Viena populiariausių grupių pasaulyje „Gregorian“ šiandien, pirmojo koncerto Lietuvoje išvakarėse, atvyksta į Vilnių.

Grigališkojo choralo virtuozai mūsų šalyje surengs net tris „epinius“ pasirodymus didžiuosiuose šalies miestuose: kovo 7 d. „Pramogų arenoje“ Vilniuje, kovo 8 d. „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje ir kovo 10 d. „Žalgirio arenoje“ Kaune. Bilietai į visus pasirodymus jau beveik išpirkti.

„Gregorian“ į Lietuvą atsiveža daugybę specialios įrangos – lazerių, pirotechnikos, taip pat įspūdingas dekoracijas ir šviesomis „spjaudančius“ kostiumus. Trys dideli sunkvežimiai po vakar (kovo 5 d.) įvykusio koncerto Gdynėje dar naktį išskubėjo į Vilnių. Vos jiems atvykus, iš karto pradėta montuoti scena bei įgarsinimo ir apšvietimo konstrukcijos. Tokios scenos per vieną parą įrengti neįmanoma, todėl grupė vežasi dvigubą kiekį identiškos įrangos. Kolektyvui koncertuojant viename mieste, kitame jau įrengiama scena būsimam pasirodymui. „Epic Chant“ gastrolės – vienos intensyviausių grupės istorijoje, suplanuoti daugiau nei 70 pasirodymų, todėl atokvėpio tarp pasirodymų beveik nėra, viskas apskaičiuota minučių tikslumu.

Aštuonis dainuojančius „vienuolius“ gastrolėse lydi dar trys dešimtys muzikantų, technikos specialistų ir asistentų. Taip pat – virtuvės šefas iš Vokietijos, todėl organizatoriams nereikia rūpintis komandos maitinimu. Į Lietuvą grupė atsigabeno ir virtuvės įrangą, indus ir net ilgai negendančius maisto produktus. Visa kita kolektyvo atstovai žada įsigyti mūsų šalies parduotuvėse.

Anot organizatorių, sutartyje su „Gregorian“, ypač daug dėmesio yra skirta grupės privatumai – užkulisių zonoje, kurioje bus įrengti septyni persirengimo kambariai, nebus leidžiama būti nė vienam pašaliniam asmeniui. Net vietinių asistentų, dirbančių koncerto dieną, skaičius buvo derinamas iš anksto. Taip pat vienas grupės atstovai kelia didelius reikalavimus viešbučiams. Vienas tokių – jokiu būdu netrikdyti grupės načių poilsio. Kolektyvas koncertuoja šešis kartus per savaitę ir daug laiko praleidžia kelyje, todėl kokybiškas miegas jiems yra būtinas. Koncerto organizatoriai turi pasirūpinti ir daugybe kitų, su „Gregorian“ vizitu Lietuvoje susijusių detalių, kurios smulkiai išdėstytos keliose dešimtyse sutarties puslapių.

„Gregorian“ koncertuodami mūsų šalyje pristatys naujausią studijinį albumą „Epic Chants“, kuris buvo išleistas 2012 m. Šis albumas – savotiška duoklė didiesiems kino muzikos kompozitoriams, į kurį grupė sudėjo perdainuotus pasaulinį pripažinimą pelniusių filmų hitus, tokius kaip Paulo McCartney sukurtą „Live And Let Die“ (rež. Guy Hamiltono filmas „Jamesas Bondas – Gyvenk ir leisk mirti“), garsiojo Charleso Aznavouro kūrinį „She“ (rež. Rogerio Michello filmas „Notting Hillas“), britų dainininko Sealo dainą „Kiss From A Rose“ (rež. Joelo Schumacherio filmas „Betmanas amžiams) ir daugelį kitų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis