Sniegą tirpdančios pavasarinės „Arijos iš dušo“

Kovo 28, 29 d. savo karščiausiomis ir slapčiausiomis muzikinėmis fantazijomis Vilniaus kongresų rūmuose dalinsis Vilnius City Opera atlikėjai bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Vos du kartus gruodžio mėnesį parodytas teatralizuotas koncertas „Arijos iš dušo“ susilaukė didžiulio susidomėjimo, todėl dabar grįžta su atnaujinta, pavasariška programa bei dar daugiau retai Lietuvoje pasirodančių solistų.

Gruodžio mėnesį didžiausią įspūdį publikai paliko kabareto programa, tapusi praėjusių koncertų atradimu. Nuskambėjus vienoms garsiausių, nors Lietuvos teatruose retai pasirodančių, operų arijoms, bohemiečių trupė staiga pavirto aistringais džiazo, soulo, roko ar nostalgiškų miuziklo dainų atlikėjais. Kongresų rūmų scena kaito nuo aistringų duetų, neįtikėtinų solistų transformacijų bei staigmenų: įspūdingai A. Grigorian atlikta „Feeling good“, S. Stonytės bei J. Miliaus „Barcelona“ ir charizmatiškojo Dexterio Fletcherio pasirodymas, nepalikęs abejingų nei scenoje, nei žiūrovų salėje.

Dexteris Fletcheris
Dexteris Fletcheris
Organizatorių archyvas
Beje, šį kartą anglų aktorius ir režisierius, šiuo metu filmuojantis jau antrąjį savo filmą „Sunshine on leith“, atvyks atlikti jau ne vienos, o dviejų dainų, tad energijos užtaisas – garantuotas. Asmik Grigorian Lietuvoje pasirodys iš kart po spektaklių Berlyno Komische Opera, kur atliks Marijos partiją P. Čaikovskio operoje „Mazeppa“. Iš Vokietijos (Eseno) specialiai koncertams atvyks ir Almas Švilpa, ten pristatęs Parsifalį bei Ieva Prudnikovaitė, atlikusi Suzuki partiją operoje „Madama Butterfly“. Iš Prancūzijos (Tulūzos) grįš ir Kostas Smoriginas, sukūręs Don Žuano vaidmenį, o Lauryna Bendžiūnaitė prieš „Arijas iš dušo“ Švedijoje atliks Muzetos partiją „Bohemoje“. Vilniaus kongresų rūmuose juos pasitiks ne mažiau talentingi kolegos: Sigutė Stonytė, Sandra Janušaitė, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dainius Stumbras, Tadas Girininkas, - šitoks gausus Lietuvoje ir Europoje žinomų dainininkų būrys pasirodys tik dviejuose išskirtiniuose vakaruose.
*
*
Organizatorių archyvas
Pasak režisierės Dalios Ibelhauptaitės, šitokie koncertai tampa puikia proga ir dižiuliu malonumu patiems kūrėjams vėl susirinkti, pabūti drauge. Kita vertus ir pasidžiaugti galimybe dalintis savo fantazijomis, norais, - juk kiekvienas drąsus dainuoti namuose, duše ar vonioje, taip ir dainininkai drąsūs pasvajoti apie dar neišbandytus kūrinius, ypatingai peržengiančius kitų žanrų rėmus.

Bohemiečiai kviečia visus žiūrovus ir klausytojus į jaukų ir intymų susitikimą kovo 28 ir 29 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose Juk kaip kitaip galima apibūdinti vakarus, sudėtus iš talentingiausių Lietuvos muzikos kūrėjų ir atlikėjų fantazijų ir slaptų norų? O pavasaris – tam tinkamiausias laikas!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis