Kovo 11-osios proga - speciali „Kino pavasario“ akcija

Didžiausias lietuviškas kino festivalis „Kino pavasaris“ kasmet mini Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir dovanoja kino gerbėjams galimybę visas nacionalines kino premjeras, debiutus bei ryškiausius metų lietuviškus filmus pamatyti pigiau. Kovo 11-osios akcija galioja tik šiandien ir tik kino teatrų kasose.

„Negalime vertinti nacionalinio kino jo nematydami. Jis į priekį juda dideliais, jau nebe vaikiškais, o gyvybinga jaunyste ir drąsa dvelkiančiais žingsniais. Būtent „Kino pavasaryje“ galime išvysti, kaip keičiasi nacionalinis kinas, koks jis yra šiandien ir ką žada naujoji kino karta. Tad labai džiaugiamės galėdami dovanoti mūsų žiūrovams galimybę įsigyti bilietus pigiau ir rinkti savo favoritą,“ – pasakojo festivalio „Kino pavasaris“ lietuviškos programos sudarytoja Justė Zavišaitė.

Šiemet „Kino pavasaris“ pasižymi ypatinga lietuviškų programų ir filmų gausa. Net keturios turtingos programos „Lietuvių filmai“, „Lietuvių filmai. Premjeros“, „Lietuvių filmai. Trumpametražiai“ ir naujoji – „Lietuviai svetur“ vos sutalpino didžiojo kino ekrano vertus naujus mūsų kūrėjų darbus, kurių „Kino pavasario“ lankytojai turės progą išvysti net 37. Šiose programose pristatomi įvairių žanrų geriausi praėjusiais metais sukurti lietuvių režisierių filmai - nuo sėkmingų debiutų iki žiūrovams jau pažįstamų vardų bei dar niekur nerodytų karščiausių nacionalinio kino naujienų.

"Gegučių vaikai"
Organizatorių archyvas
Šiemet lietuvių kūryboje išsiskirs aktuali dokumentika, kurioje bus galima išvysti Mindaugo Urbonavičiaus filmą „Begalinis koridorius”, lietuvių karo žurnalisto akimis pasakosiantį apie prieš 20 metų Pietų Kaukaze užvirusį tarptautinį konfliktą ir nekaltų žmonių žudynes. Žiūrovai galės įvertinti ir naujausią šiuo metu viešojoje erdvėje dažnai minimos režisierės Inesos Kurklietytės naujausią filmą „Gegučių vaikai“ apie motinų paliktus vaikus bei dar ne vieną, daug žadančią lietuvišką dokumentinę juostą.

Naujovę, programą „Lietuviai svetur“, šį pavasarį pristatęs festivalis „Kino pavasaris“ išplėtė lietuviškų filmų geografiją ir atkreipė dėmesį į užsienio kino industrijoje dirbančius tautiečius: ne tik režisierius, bet ir operatorius, kostiumų dailininkus, kompozitorius ir kitus. Darbai atkeliaus iš Estijos, D.Britanijos, Gruzijos, JAV, Latvijos, Malaizijos, Nyderlandų,

"Revoliucijos teorija"
Organizatorių archyvas
Tarp jų pateko visiems gerai žinomo kūrėjo Jono Meko dukters Oonos Mekas režisūrinis darbas „Miegantis vyras“ bei po sėkmingų gastrolių į Lietuvą grįžęs Mariaus M. Markevičiaus filmas „Kita svajonių komanda”, suteikdamas dar vieną galimybę filmo nemačiusiems išvysti jį didžiajame ekrane.

Lietuviškų filmų kūrėjai iš užsienio atvyks į „Kino pavasarį“, pristatyti savo darbų ir pabendrauti su nacionalinio kino gerbėjais. Tad žiūrovų laukia unikali galimybė po filmų seansų su režisieriumi pasikalbėti, dalytis įspūdžiais apie ką tik matytą juostą, gyvenimą bei kūrybą užsienyje.

"Dzūkijos jautis"
Organizatorių archyvas
Festivalis „Kino pavasaris“ sveikina visus su Nepriklausomybės atkūrimo diena ir kviečia pasinaudoti šventine akcija - į visus lietuviškus festivalio filmus bilietai tik šiandien ir tik kino teatrų kasose kainuos pigiau. Daugiau informacijos: http://www.kinopavasaris.lt/bilietai

Lietuvių kūrėjų premjeras „Kino pavasaryje“ pristatantį filmą galite pamatyti čia:
http://www.youtube.com/watch?v=ukJpO0X_dYg&feature=youtu.be

Apie festivalį:
18-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks kovo 14-28 d. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 70 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 230 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 20 tarptautinių festivalių: Kanų, Berlyno, Venecijos, Toronto, San Sebastiano, Karlovy Vary, Sandanso, Roterdamo, Sarajevo ir kitų.
Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis