Gardus pyragas su feta, špinatais ir riešutais

Šis pyragas su špinatais, feta ir rikota – išskirtinio skonio. Ketinau atsisakyti pagal receptą priklausančių dviejų česnako skiltelių, bet nuojauta pakuždėjo, kad be jų skonis nebus toks geras. Ir neklydau – tik dvi skiltelės, bet labai svarbios.

Reikės:
400 g šaldytos phyllo tešlos,
200 g fetos,
200 g rikotos,
2 kiaušinių,
100 g špinatų,
žiupsnelio malto muskato riešuto,
2 česnako skiltelių,
100 g maltų džiūvėsėlių,
50-80 g kedrinių pinijų riešutų,
4-5 šakelių petražolių,
150 g ištirpinto sviesto,
1 kiaušinio trynio,
2-3 šaukštų pieno,
1-2 šaukštų aguonų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite riešutus, iki jie taps šviesiai rusvi. Tada juos suberkite į dubenėlį.
* Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir 5 min. ant vidutinio karštumo ugnies pamaišydami kepinkite nuluptus ir plonais griežinėliais supjaustytus česnako griežinėlius. Tada sumeskite nuplautus ir apdžiovintus špinatus. Pamaišydami kepinkite 2-3 minutes, iki lapeliai sukris. Išgriebkite viską į lėkštę.
* Dubenyje sumaišykite fetą, rikotą, truputį paplaktus kiaušinius ir muskato riešutą. Tada įmaišykite špinatus, trupinius, riešutus ir sukapotas petražoles.
* Kai tešla bus nebesušalusi, paimkite tris ar keturis jos lapelius. Kiekvieną patepkite tirpintu sviestu ir sudėkite vieną ant kito. Nieko baisaus, jeigu lapeliai įplyš. Suplyšusias vietas „užlopykite“ sviestu pateptais tešlos gabaliukais. Prie paruošto tešlos stačiakampio (maždaug 25×20cm) ilgosios kraštinės dėkite 3-4 šaukštus įdaro ir suvyniokite tešlą lyg vyniotinį. Galiukus gražiai įkimškite į vidų, kad įdaras neišbėgtų (geriau labai arti kraštų įdaro nedėti).
* Taip paruoštus suktinukus suguldykite į kepimo skardą, patepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstykite aguonomis.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.

P.S.
* Phyllo tešla labai greitai džiūva. Kol darbuojatės, nenaudojamą jos dalį pridenkite drėgnu rankšluosčiu. Patepta šiltu ištirpintu sviestu net ir apdžiūvusi tešla vėl tampa elastinga.
* Druskos berti į įdarą neprireiks – feta pakankamai sūri.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis