Madingas akcentas – mėlynas žvilgsnis

Mėlynai paryškintų akių mada prasidėjo dar rudenį, tačiau ir pavasarį ši tendencija neketina trauktis. Kokiomis priemonėmis suteikti melsvo atspalvio žvilgsniui?

Blakstienų tušas
Mėlynas blakstienų tušas išpopuliarėjo po dizainerės Stellos McCartney 2012–2013 m. rudens ir žiemos kolekcijos. Natūraliuose manekenių veiduose ryškėjo sodria tamsiai mėlyna spalva nudažytos blakstienos, jos tapo tikra sensacija. Tokios blakstienos – drąsus žingsnis, tačiau toms, kurios seka grožio naujienas ir žada blakstienas ryškinti mėliu, vizažistai pataria neakcentuoti lūpų ar skruostų. Pakaks perregimo blizgio arba natūralios spalvos lūpdažio.

"Stella McCartney", blasktienų tušas "YSL" (polyvore.com archyv. ir Scanpix nuotr.)
''Stella McCartney''
''Stella McCartney''
AFP/Scanpix

Mėlynas akių pieštukas ir skystas kontūras
Vaiskiai mėlynos spalvos pieštuku akis ryškinti siūlo dizaineris Michaelis Korsas, jo šiųmetėje pavasario ir vasaros kolekcijoje buvo interpretuojama 7-ojo dešimtmečio stilistika. Tuo metu viena iš makiažo krypčių buvo mergaitiškas žaismingumas. Tvarkinga sodrios spalvos linija pabrėžtas žvilgsnis atrodo valiūkiškai ir moderniai.

"Michael Kors", akių pieštukas "RevitoLash" (polyvore.com archyv. ir Scanpix nuotr.)

Elegantiškesnis variantas – skystas mėlynos spalvos kontūras palei viršutinių blakstienų liniją. Ekstravagantiškiau atrodysite, jei liniją nubrėšite tik ties apatinėmis blakstienomis.

Nicole Richie
Nicole Richie
Scanpix
"Michael Kors", akių kontūras "YSL" (polyvore.com archyv. ir Scanpix nuotr.)

Dūminis mėlynų atspalvių makiažas
Pavasarį ir vasarą vizažistai siūlo išmėginti dūminio efekto makiažą. Jie pataria naudoti ne įprastus juodus ir pilkus šešėlius, o mėlynų atspalvių paletę. Mėlyni vokų šešėliai, tokie madingi buvę prieš 20 metų, šiandien vėl atsidūrė tarp geidžiamiausių, tai įrodo ne viena pramogų pasaulio gražuolė: Gwen Stefani, Camilla Belle, Selena Gomez ir kitos.

"Dior", vokų šešėliai "Nars", "YSL" (polyvore.com archyv. ir Scanpix nuotr.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis