Gamtos dovanos grožiui ir sveikatai

Gamtoje apstu augalų turinčių gydomųjų ir organizmą puoselėjančių savybių. Norint tinkamai panaudoti gamtos dovanas reikia išmokti atpažinti augalus, žinoti veikliąsias jų savybes ir panaudojimo galimybes.

Apie šlamučio, šventagaršvės bei taukmedžio sviesto poveikį žmogaus sveikatai ir grožiui pasakoja L‘Occitane produktų vadovė Kristina Birgelė.

Šlamutis
Turbūt ne veltui šlamutis anglų kalboje pavadintas amžinai išliekančia gėle (angl. everlasting flower) – šis augalas turi galybę gydomųjų, organizmą atstatančių bei grožį puoselėjančių savybių. Apytiksliai yra žinomos 550 šlamučių rūšys. Daugiausiai naudingų savybių turi šlamutis Helichysim Italicum, kitaip dar vadinamas „Auksinė saulė“. Veikliųjų medžiagų turi visos augalo dalys, pradedant lapais ir baigiant šaknimis. 

Grožio produktai
Grožio produktai "L'Occitane", šlamučių linija
Gamintojo nuotr.
Šis augalas turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, padeda nuraminti spazmus. Atlikti tyrimai parodė, kad šlamutis sumažina cholesterolio kiekį kraujyje, sulaiko kraujavimą, taip pat nustatyta, jog šlamutis susiurbia kraują į kūno audinius, taip juos atnaujindamas.

Tikėta, kad šlamučio skleidžiamas aromatas suaktyvina dešinįjį smegenų pusrutulį, kuris atsakingas už kūrybingumą bei sapnus. Augalo aromatas raminantis, todėl tai puikus būdas gydyti nemigą. Šlamutis rekomenduojamas ir meditacijai kaip skatinantis dvasingumą ir asmenybės augimą.

Senesniais laikais Anglijos žvejai smilkydavo šlamutį – manyta, kad tai slopina kosulį ir galvos skausmą. Šiaurės Amerikos indėnų gentys šlamučio nuovirą naudodavo gydyti neurologiniams ir odos negalavimams: pažeistas odos vietas tepdavo šlamučio nuoviru ir taip paspartindavo jos gijimą. Gentys iš šlamučio virdavo arbatą, kurią gerdami gydydavosi nuo bronchito, peršalimo, šiuo nuoviru taip pat malšindavo krūtinės skausmus.

"L'Occitane"
Gamintojo nuotr.
„Auksinės saulės šlamučių ekstraktai padeda odai pasipriešinti senėjimo procesams, skatina mikrocirkuliaciją, veikia prieš laisvuosius radikalus ir net 6 kartus suaktyvina kolageno gamybą. Šlamučių produktai tinka žmonėms, susirūpinusiems dėl atsirandančių odos senėjimo požymių. Jaunesnei odai šlamučiai naudojami kaip apsauginiai, profilaktiniai produktai“, - pasakoja „L‘Occitane“ produktų vadovė K. Birgelė.

Šventagaršvė
Šventgaršvė savo poveikiu žmogaus sveikatai bei savijautai neatsilieka nuo šlamučio. Šis augalas palengvina virškinimo problemas, padeda atsinaujinti kepenims, skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą – gelbsti nuo mažakraujystės, mažina kraujo spaudimą bei padeda išgryninti kraują. Šventgaršvės ekstraktai pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, malšina karščiavimą, spazmus ir palengvina atsikosėjimą.

"L'Occitane"
Gamintojo nuotr.
Šventgaršvė subalansuoja estrogenų kiekį organizme – taip augalas gelbėja nuo menopauzės, taip pat palengvina ir menstruacijų periodą.

Šventgaršvės ekstraktai naudojami ir kovojant su alergijomis. Skatindamas į alerginius židinius nukreiptų antikūnių veikimą, šalina alergijos žiedadulkėms, dulkėms, gyvūnams, maistui ir panašius simptomus.

Šventgaršvė skatina cirkuliaciją odos porose, veiksmingai malšina skausmą, stiprina imunitetą bei kovoja su vėžio ląstelėmis. Bet tai dar ne pabaiga, šventagaršvės šaknyse randama vitamino B12, kalio, magnio, geležies, riboflavino, gliukozės.

„Šventagaršvė yra išskirtinis augalas dėl savo gyvybingumo ir drėkinamųjų savybių. Daugiausiai drėkinamųjų aktyviųjų komponentų yra augalo šaknyse. Naudojant šiuos komponentus, reguliuojamas vandens pasiskirstymas įvairiuose odos sluoksniuose. Produktai, kurių sudėtyje yra šventagaršvės, apsaugo nuo laisvųjų radikalų ir pagerina drėgmės įsisavinimą. Oda tampa gyvybinga, prisotinta drėgme ir natūraliai spindi“, – sako „L‘Occitane“ produktų vadovė Kristina Birgelė.

Taukmedžių sviestas
Taukmedžio sviestas išgaunamas iš taukmedžio riešutų. Jame gausu riebalų rūgščių ir natūralių antioksidantų, kurie skatina teigiamą drėgmės balansą odoje ir ląstelių atsinaujinimą.

Taukmedžių sviestas padeda apsisaugoti nuo neigiamo saulės poveikio.
Taukmedžių sviestas padeda apsisaugoti nuo neigiamo saulės poveikio.
Gamintojo nuotr.
Šiuo ekstraktu gydomos įvairios odos ligos, tokios kaip egzema, psoriazė, dermatitas. Naudojant taukmedžių sviestą odai grąžinamas elastingumas, sumažėja raukšlių. Gydomi įsipjovimai bei nudegimai, sumažėja randų išlikimo rizika. Padeda sudirgusiai odai, taip pat naudojamas priaugus ar numetus svorio, po gimdymo atsiradusioms strijoms pašalinti.
Taukmedžių sviestas padeda apsisaugoti nuo neigiamo saulės poveikio bei atstato pažeistus plaukus.
Taukmedžių veido kremas
Taukmedžių veido kremas "L'Occitane"
Gamintojo nuotr.
Pasak K. Birgelės, taukmedžių sviestas svarbus ne tik odos priežiūrai, bet ir gydymui. Praturtintas vitaminu E jis maitina, apsaugo ir atstato odą. Šis sviestas puikiai tinka kiekvienam, jaučiančiam odos sausumą ar jautrumą.

„L’Occitane“ veido priežiūros linijos skirtos riebiai, mišriai, sausai ir normaliai veido odai. Svarbu įvertinti ne tik odos tipą, bet ir stebėti jos būklę. Veido priežiūros produktai yra papildyti turtingais augaliniais komponentais, kurie grąžina odai gyvybingumą, elastingumą, švytėjimą, natūralų odos spindesį, nuramina jautrią odą, o jauninamieji produktai stangrina ir atkuria odos ląsteles.

Grožio produktai
Grožio produktai "L'Occitane", linija "Angelica"
Gamintojo nuotr.
Perfrazavus „L'Occitane“ įkūrėjo Olivier Baussan žodžius, kosmetikos kurti nereikia – visa ateina iš gamtos.

Užsakymo nr.: PT_60910539

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis